Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

În supermarketurile din Cipru se intră doar cu certificat de vaccinare!

0 1.170

Astăzi, la ora 5 dimineața, au intrat în vigoare noi măsuri de control a răspândirii coronavirusului în Cipru, care a decis să ceară tuturor rezidenților să fie vaccinați sau să prezinte un rezultat negativ al unui test de COVID-19 care să nu fie mai vechi de 72 de ore, chiar și atunci când fac cumpărături într-un supermarket sau la piață.

Până la 31 iulie, cetățenii și rezidenții ciprioți trebuie să prezinte „SafePass” pentru toate locurile pe care le vizitează în interior și în aer liber, unde, conform protocoalelor de sănătate, se pot aduna mai mult de 20 de persoane. „Safe Pass” conține certificatul care atestă vaccinarea, ca deținătorul a trecut prin boală sau rezultatul negativ al testului PCR care să nu fie mai vechi de 72 de ore. Acesta trebuie să fie prezentat la toate punctele de vânzare, inclusiv supermarketurile și piețele publice, dar nu în micile magazine individuale.

Guvernul a decis să adauge aceste restricții după ce a fost înregistrată o creștere a numărului cazurilor de coronavirus.

Certificatele trebuie să fie prezentate, în mod obligatoriu, și în restaurante, cluburi de noapte și alte unități de divertisment, sau în locuri unde pot sta până la 10 persoane la masă și dansul nu este permis. De asemenea, cetățenii trebuie să dețină acest document atunci când utilizează transportul public, atunci când primesc diverse servicii în sectoarele publice și/sau private, ca de exemplu în bănci sau centre de servicii pentru clienți. Guvernul a decis să adauge aceste restricții după ce a fost înregistrată o creștere a numărului cazurilor de coronavirus, la peste 1.000 de cazuri noi pe zi.

Eliminarea imediată a „Safe Pass” și cerința de a efectua teste obligatorii de două ori pe săptămână pentru cei nevaccinați a fost principalul scop al unui protest amplu care a avut loc duminică la Nicosia.

De curând, Cipru a anunțat că va deschide vechiul port Amathus pentru turism, în încercarea de a redresa industria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.