blank

Canada relaxează restricțiile pentru călătorii vaccinați, din 7 septembrie 2021

0 744

Guvernul Canadei acordă prioritate sănătății și siguranței tuturor persoanelor din Canada, adoptând o abordare bazată pe risc și măsurată pentru redeschiderea frontierelor. Datorită muncii grele a canadienilor, creșterii ratelor de vaccinare și scăderii cazurilor de COVID-19, Guvernul Canadei este capabil să ajusteze măsurile de frontieră.

La 7 septembrie 2021, cu condiția ca situația epidemiologică internă să rămână favorabilă, Guvernul intenționează să deschidă frontierele Canadei pentru orice călător complet vaccinat cu un vaccin acceptat de Guvernul Canadei și care să fi fost efectuat cu cel puțin 14 zile înainte de intrarea în Canada.

Ca prim pas, începând cu 9 august 2021, Canada intenționează să înceapă să permită intrarea cetățenilor americani și a rezidenților permanenți, care locuiesc în prezent în Statele Unite și care au fost complet vaccinați cu cel puțin 14 zile înainte de intrarea în Canada pentru călătorii neesențiale. Acest pas preliminar permite Guvernului Canadei să operaționalizeze pe deplin măsurile de frontieră ajustate înainte de 7 septembrie 2021 și recunoaște relația strânsă dintre canadieni și americani.

Începând cu 9 august 2021, Canada intenționează să înceapă să permită intrarea cetățenilor americani și a rezidenților permanenți.

Sub rezerva unor excepții limitate, toți călătorii trebuie să utilizeze ArriveCAN pentru a trimite informațiile de călătorie. Dacă sunt eligibili să intre în Canada și îndeplinesc criteriile specifice, călătorii complet vaccinați nu vor trebui să stea în carantină la sosirea în Canada.

Pentru a sprijini în continuare aceste noi măsuri, Transport Canada extinde domeniul de aplicare al avizului existent și către aviatori (NOTAM) care direcționează zborurile comerciale internaționale de pasageri programate spre patru aeroporturi canadiene: Aeroportul internațional Montréal-Trudeau, Aeroportul internațional Toronto Pearson, Aeroportul internațional Calgary și Aeroportul Internațional Vancouver.

Astfel, începând cu 9 august 2021, zborurilor internaționale care transportă pasageri li se va permite să aterizeze pe următoarele cinci aeroporturi canadiene, în plus față de cele patru pe care se putea ateriza până în prezent: Aeroportul Internațional Halifax Stanfield, Aeroportul internațional Jean Lesage din Québec, Aeroportul internațional Ottawa Macdonald – Cartier, Aeroportul internațional James Armstrong Richardson din Winnipeg și Aeroportul Internațional Edmonton.

Toți călătorii, indiferent de statusul vaccinului, vor trebui să prezinte în continuare un rezultat negativ al unui test molecular COVID-19 înainte de intrarea pe teritoriul canadian. Folosind un nou program de supraveghere a testelor de frontieră la aeroporturi și punctele de trecere a frontierei terestre, călătorii complet vaccinați nu vor avea nevoie de un test post-sosire decât dacă au fost selectați aleatoriu pentru a efectua un test molecular COVID-19 imediat după intrarea pe teritoriul canadian.

Guvernul Canadei își ajustează strategia de testare după sosire pentru călătorii complet vaccinați.

Această strategie permite Guvernului Canadei să continue monitorizarea variantelor și eficacitatea vaccinului. Folosind aceste „straturi de protecție”, Guvernul Canadei poate monitoriza situația COVID-19 din Canada, poate răspunde rapid la amenințări și poate modifica deciziile privind restricționarea călătoriilor internaționale.

În cele din urmă, odată cu creșterea ratei de vaccinare în Canada și scăderea numărului cazurilor de COVID-19, dar și a presiunii asupra spitalelor, cerința de auto-izolare la un hotel autorizat de guvern pentru trei nopți va fi eliminată pentru toți călătorii care sosesc pe calea aerului, începând cu 12:01 A.M. EDT, pe 9 august. Călătorii complet vaccinați care îndeplinesc cerințele vor fi scutiți de carantină. Cu toate acestea, toți călătorii trebuie să ofere în continuare un plan de carantină și să fie pregătiți să facă carantină, în cazul în care la graniță se constată că nu îndeplinesc cerințele necesare.

În timp ce Canada continuă să evolueze în direcția corectă, situația epidemiologică și acoperirea vaccinării nu sunt aceleași în întreaga lume. Guvernul Canadei continuă să îi sfătuiască pe canadieni să evite călătoriile neesențiale în afara Canadei – călătoriile internaționale vă cresc riscul de expunere la COVID-19 și variantele sale, precum și de a-l răspândi la alții. Măsurile la frontieră rămân, de asemenea, supuse modificărilor pe măsură ce evoluează situația epidemiologică. Întrucât Canada dorește să întâmpine călătorii complet vaccinați din SUA, guvernul federal va continua să monitorizeze situația și să ofere canadieni sfaturi de călătorie actualizate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.