blank

În 24 de ore, peste 5000 de avioane au zburat peste Londra (Video)

NATS (National Air Traffic Services) a realizat un video cu avioanele care au zburat peste Londra în 24 de ore. Sunteți curioși să vedeți cum arată cerul din Marea Britanie?

Există printre noi oameni care nu-și ațintesc privirile spre cer când aud motoarele unui avion? Nu cred! Fie că ești pasionat de avioane și zbor, fie că nu ai această pasiune, cu toții urmărim cu privirea avioanele ce brăzdează cerul.

Prin 2012 scriam că România are 200 de ”autostrăzi” aeriene / culoare de zbor. Zilnic, sute de avioane străbat cerul României în tranzit sau spre aeroporturile românești. Însă oare cum arată cerul Londrei unde se află unul dintre cele mai mari și aglomerate aeroporturi din Europa?

Peste 5000 de avioane au zburat peste Londra

Pentru a ne face o idee despre traficul aerian londonez, NATS ( National Air Traffic Services) a realizat un filmuleț pe durata a 24 de ore și folosind informațiile radar. Pe 7 august 2018, aproximativ 5000 de avioane au străbătut cerul Londrei, tranzitând sau zburând spre cele 5 aeroporturi londoneze.

Tot NATS ne spune că a fost o vară aglomerată (iunie, iulie și august), cu 736 800 de avioane comerciale în spațiul aerian al Marii Britanii. A fost stabilit un nou record, cu 5 683 de avioane mai multe față de traficul aerian înregistrat în aceeași perioadă din 2017. Astfel, sunt marcați 6 ani consecutivi de creștere.

NATS ( National Air Traffic Services) a menționat că anul acesta, până la finalul lunii august, a monitorizat și gestionat 25% din traficul aerian european. În tot acest timp, au fost înregistrate întârzieri totale de doar 2.6%.

Însă tot NATS ( National Air Traffic Services) trage un semnal de alarmă. Cu toate că se fac investiții majore în tehnologie și personal, posibil ca în viitorul apropiat sistemul să nu mai poată face față creșterii accelerate a traficului aerian.

Ce va urma? Vom vedea!

Leave A Reply

Your email address will not be published.