Vânzările TAP Air Portugal au crescut cu 18% în prima jumătate a anului 2018

2018 se preconizează un an foarte bun pentru TAP Air Portugal. Vânzările au crescut cu 18 în primele 6 luni din acest an. Pe unele rute, creșterea a fost și de 40%.

0 221

TAP Air Portugal, compania națională a Portugaliei, se dezvoltă bine. În primele 6 luni ale acestui an, TAP a înregistrat o creștere de 18% a vânzărilor. Pe unele rute, creșterea a fost și de 40%. Conform așteptărilor, a doua jumătate a anului 2018 va fi mai bun.

TAP va continua să investească în modeernizarea și dezvoltarea flotei, va continua optimizările operaționale, va continua procesul de restructurare și va inaugura noi rute. Tot în a doua jumătate a acestui an, TAP Air Portugal va începe operarea zborurilor comerciale cu primele aeronave de tipul Airbus A330-900 (A330neo).

Vânzările TAP Air Portugal au crescut

Dar să revenim la primele 6 luni din 2018. TAP Air Portugal a înregistrat creșteri notabile, de peste 15%, pe piețele Portugalia, Brazilia și America de Nord. Împreună, cele 3 mari piețe au generat 56% din încasări.

Alte piețe cu trend pozitiv au fost Austria (+ 44%), Germania (+ 42%), Marea Britanie (+ 28%) și Spania (+ 19%), totul raportat la aceeași perioadă din 2017.

Restructurarea TAP M&E Brasil a dus la disponibilizarea a aproximativ 1000 de persoane, jumătate din forța de muncă a filialei. Prin această restructurare, dar și prin aplicarea unei noi politici de vânzări a dus la un profit operațional de aproximativ 1 milion de EURO, excluzând costurile de restructurare.

Tot în primele 6 luni din 2018, TAP Air Portugal a semnat noile contracte colective de muncă cu majoritatea departamentelor din cadrul companiei, ceea ce a implicat și creșteri salariale. Astfel, pe următorii 5 ani, teoretic nu ar trebui să mai fie probleme de personal.

În ciuda creșterii a vânzărilor, pierderea a fost de 47 milioane de EURO. Menționăm că în primele 6 luni, tariful carburantului a crescut cu 36%, ceea ce a lovit direct în costul operațional și pierderea operațională.

În a doua jumătate a anului 2018, sunt așteptate rezultate ceva mai bune. Vor fi 6 luni mult mai active, cu mai multe noutăți operaționale. Inclusiv cu introducerea noului A330neo pe zborurile comerciale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.