Vânzările TAP Air Portugal au crescut cu 18% în prima jumătate a anului 2018

2018 se preconizează un an foarte bun pentru TAP Air Portugal. Vânzările au crescut cu 18 în primele 6 luni din acest an. Pe unele rute, creșterea a fost și de 40%.

0 26

TAP Air Portugal, compania națională a Portugaliei, se dezvoltă bine. În primele 6 luni ale acestui an, TAP a înregistrat o creștere de 18% a vânzărilor. Pe unele rute, creșterea a fost și de 40%. Conform așteptărilor, a doua jumătate a anului 2018 va fi mai bun.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Solicită ACUM despăgubirea de până la 600€!AirHelp get compensation

TAP va continua să investească în modeernizarea și dezvoltarea flotei, va continua optimizările operaționale, va continua procesul de restructurare și va inaugura noi rute. Tot în a doua jumătate a acestui an, TAP Air Portugal va începe operarea zborurilor comerciale cu primele aeronave de tipul Airbus A330-900 (A330neo).

Vânzările TAP Air Portugal au crescut

Dar să revenim la primele 6 luni din 2018. TAP Air Portugal a înregistrat creșteri notabile, de peste 15%, pe piețele Portugalia, Brazilia și America de Nord. Împreună, cele 3 mari piețe au generat 56% din încasări.

Alte piețe cu trend pozitiv au fost Austria (+ 44%), Germania (+ 42%), Marea Britanie (+ 28%) și Spania (+ 19%), totul raportat la aceeași perioadă din 2017.

Restructurarea TAP M&E Brasil a dus la disponibilizarea a aproximativ 1000 de persoane, jumătate din forța de muncă a filialei. Prin această restructurare, dar și prin aplicarea unei noi politici de vânzări a dus la un profit operațional de aproximativ 1 milion de EURO, excluzând costurile de restructurare.

Tot în primele 6 luni din 2018, TAP Air Portugal a semnat noile contracte colective de muncă cu majoritatea departamentelor din cadrul companiei, ceea ce a implicat și creșteri salariale. Astfel, pe următorii 5 ani, teoretic nu ar trebui să mai fie probleme de personal.

În ciuda creșterii a vânzărilor, pierderea a fost de 47 milioane de EURO. Menționăm că în primele 6 luni, tariful carburantului a crescut cu 36%, ceea ce a lovit direct în costul operațional și pierderea operațională.

În a doua jumătate a anului 2018, sunt așteptate rezultate ceva mai bune. Vor fi 6 luni mult mai active, cu mai multe noutăți operaționale. Inclusiv cu introducerea noului A330neo pe zborurile comerciale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »