blank

150 de piloți indieni au fost prinși băuți înainte de zbor, în ultimii 4 ani

Conform unui raport DGCA India, în ultimii 4 ani, 150 de piloți indieni au fost depistați băuți înainte de zbor. Conform regulamentului, membrii echipajului de cabină nu au voie să consume băuturi alcoolice cu 12 ore înainte de zbor.

0 496

India din nou în atenția presei după ce DGCA India (Directorate General of Civil Aviation) a publicat un raport cu privire la siguranța zborului. În ultimii 8 ani, 58 de piloți Air India au fost depistați în stare de ebrietate înainte de zbor. Conform regulamentului, membrii echipajului de cabină (inclusiv piloții) nu au voie să consume alcool cu 12 ore înainte de zbor.

Cei mai mulți piloți beți au fost depistați în aeroporturile din Delhi și Mumbai, câte 18 la număr. Toți piloții aflați în stare de ebrietate au fost consemnați la sol de compania aeriană, iar licența a fost suspendată timp de 3 luni.

Acești piloți ar fi trebuit să opereze zboruri cu mii de oameni la bord spre diferite destinații interne și internaționale. De menționat faptul că sunt suspendați și piloții care încearcă să ocolească, să fenteze sau refuză aceste teste făcute de autorități înainte de zbor.

150 de piloți indieni au fost prinși băuți înainte de zbor

DGCA trage un semnal de alarmă și spune că undeva în lume, în fiecare lună, între 1 și 4 piloți indieni sunt depistați în stare de ebrietate. Conform informațiilor oferite de ministrul de stat pentru aviația civilă, Jayant Sinha, aceasta este a doua cea mai des încălcată regulă cu privire la siguranța zborului.

În India, în 2015, au fost înregistrate 49 de cazuri cu piloți beți înainte de zbor, iar în 2016 au fost 61 de cazuri, o creștere alarmantă de 24%. Din cele 61 de cazuri înregistrate în 2016, în 24 de cazuri au fost implicați piloți de la Air India, 9 cazuri cu piloți IndiGo și 7 cazuri SpiceJet, plus alte cazuri.

Trăgând linie, raportul arată că 150 de piloți indieni au fost depistați în stare de ebrietate în ultimii 4 ani, punând în pericol viețile a mii de pasageri. De menționat faptul că piloții pot fi testați înainte de zbor, dar și după zbor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.