Germania elimina Romania din lista tarilor cu risc ridicat de COVID-19

0 1.055

Germania va actualiza lista țărilor care sunt puternic afectate de COVID-19. În urma actualizării, cinci țări vor fi eliminate de pe lista cu risc ridicat începând de duminică, 12 decembrie.

Noua actualizare a listelor a fost publicată de Institutul Robert Koch (RKI), care este organismul responsabil din Germania pentru prevenirea și controlul bolilor. Potrivit anunțului, următoarele țări nu vor mai face parte din lista cu risc ridicat:

  • Armenia
  • Iranul
  • Mongolia
  • Filipine
  • România

Pe baza regulilor actuale de intrare în Germania, decizia înseamnă că, începând cu 12 decembrie, călătorii vaccinați și recuperați care ajung în Germania din una dintre țările menționate mai sus vor fi obligați să respecte reguli mai puțin stricte de intrare.

Călătorii din Armenia, Iran, Mongolia, Filipine și România, care au fost complet vaccinați sau recuperați de boala COVID-19, nu vor mai trebui să-și înregistreze intrarea înainte de a călători în Germania. În plus, călătorii din aceste țări vor fi, de asemenea, scutiți de cerința de carantină.

Pe de altă parte, reguli stricte de intrare se vor aplica în continuare călătorilor nevaccinați care ajung în Germania dintr-una dintre țările care urmează să fie eliminate de pe lista cu risc ridicat. Ei pot intra în Germania numai în scopuri absolut esențiale, cu condiția să respecte regulile de intrare, cum ar fi cerințele de testare și de carantină.

Leave A Reply

Your email address will not be published.