Irlanda își bate joc de călătorii din Marea Britanie: obligați să se testeze de COVID-19 timp de 5 zile consecutive.

0 555

Autoritățile din Irlanda au anunțat că toate persoanele, care intenționează să călătorească din Marea Britanie în Irlanda, vor fi obligate să facă un test antigen COVID-19 în fiecare zi, timp de cinci zile consecutive, de la sosire. Decizia este motivată de creșterea recentă a numărului de infecții cauzate de noua tulpină Omicron, în Marea Britanie.

O astfel de decizie a fost confirmată de guvernul țării, în timp ce a subliniat că testele s-ar adăuga la cerința recent introdusă ca pasagerii să aibă un rezultat negativ al unui test PCR COVID-19 sau al testului rapid înainte de a se urca într-un avion.

Potrivit anunțului guvernului irlandez, primul test ar trebui să fie efectuat în ziua sosirii, subliniind totodată că dacă persoanele prezintă orice simptome legate de virus sau dacă un pasager are un rezultat pozitiv la un test rapid, trebuie să facă un PCR. Testații trebuie să rămână în izolare.

Până în acest moment, au fost raportate șase cazuri de infecție cu COVID-19 în Irlanda. Prin urmare, guvernul a subliniat că „ține cont de factorii relevanți în urma unei evaluări actualizate de sănătate publică în legătură cu varianta Omicron”.

Pe baza cifrelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, Irlanda a înregistrat un total de 606 852 de cazuri de infecții cu COVID-19 și 5 788 de decese de la începutul pandemiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.