Ghid turistic Las Vegas: Ce poți vizita în capitala mondială a distracției

0 178

Las Vegas a primit pe bună dreptate titlul de capitală mondială a distracției. E locul ideal dacă vrei să mergi să te distrezi, în luna de miere, să îți încerci norocul în numeroasele cazinouri sau să ai parte de experiențe inedite.

Ceea ce nu cu mult timp în urmă era un deșert uriaș, în zilele noastre reprezintă un loc aparte, care atrage anual foarte mulți turiști.

Investițiile de miliarde de dolari făcute în zonă și-au spus cuvântul, astfel că în Las Vegas poți merge nu doar dacă ești pasionat de jocuri de noroc, ci și în cazul în care iți dorești o experiență aparte. Iar un mare avantaj este acela că multe obiective sunt amplasate pe celebrul bulevard Strip, astfel că poți ajunge rapid de la o locație la alta.

Ce poți vizita în Las Vegas:

1. Hotel Bellagio – În Vegas s-a dus o luptă între proprietarii hotelurilor de a oferi nu doar cazari și cazinouri de lux, ci și alte facilitați. Iar Hotelul Bellagio este recunoscut în întreaga lume pentru fântânile dansatoare amplasate în față, care oferă un spectacol de neuitat. Tot aici găsești o gradină botanică în care intrarea este gratuită, cea mai mare fântână de ciocolată din lume și un teatru construit special pentru Cirque du Soleil. Desigur, acest loc este frecventat și de mulți pasionați de poker, ruletă sau alte jocuri de noroc. Sunt peste 40 de mese de poker, dar și o sumedenie de mese de ruletă, blackjack sau aparate de tip sloturi.

2. Mirage Volcano – Și acesta este unul dintre simbolurile din Las Vegas. Spectacolul de muzică, lumini, culoare și efecte speciale din această fântână imită un vulcan. A fost creat în 1989, dar a beneficiat de două renovări, ultima în 2008. Prin intermediul acestui “vulcan”, mingile de foc sunt aruncate în aer la aproximativ 4 metri înălțime, iar “lava” părăsește vulcanul. Toate acestea sunt însoțite de o coloană sonoră care se potrivește la fix.

3. Resortul Venetian Las Vegas – Tot pe Strip este situată și această copie a Veneției. Inaugurat în 1997, acest hotel le oferă turiștilor posibilitatea de a se plimba pe canale cu gondolă, să admire arhitectura venețiană și opere de artă pictate pe tavan, dar și să își facă poze pe celebrul pod Rialto. În această zonă sunt adesea și multe spectacole muzicale, dar este deschis și un muzeu de ceară Madame Tussauds.

Turnul Stratosphere

4. Turnul Stratosphere – La nord de Las Vegas Strip, pe Las Vegas Boulevard se află cel mai înalt turn de observare din zonă. În partea de sus se află și un restaurant care oferă o priveliște superbă. De asemenea, turiștii au posibilitatea să facă aici SkyJump și alte elemente care oferă senzații tari precum Big Shot, Scream, X și Insanity.

5. Complexul Caesars Palace – Considerat de multă lume o bijuterie arhitecturală, acest complex se remarcă prin cele 6 turnuri pe care le are: Augustus, Centurion, Roman, Palace, Octavius și Forum.  În plus, este un loc ideal în cazul în care îți place să mănânci bine. Inclusiv celebrul bucătar  Gordon Ramsay are un restaurant în acest hotel. De asemenea, sunt disponibile 5 piscine și centre SPA și de înfrumusețare.

6. Paris Las Vegas – Tot pe Las Vegas Strip se află și acest hotel spectaculos, inspirat, după cum îi spune și numele, din capitala Franței. Astfel, fațada hotelului este inspirată din designul Operei din Paris și a muzeului Luvru. De asemenea, aici se găsesc și replici ale unor simboluri celebre din Paris, precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, La Fontaine de Mers și Le Theatre des Arts. Pe acoperișului hotelului se află și o piscină care oferă o priveliște spectaculoasă.

Treasure Island

7. Treasure Island – Un alt loc foarte spectaculos din Las Vegas este această Insulă a Comorilor, aflată imediat la intrarea pe Strip. Designul este inspirat din lumea lui Robinson Crusoe și aici pot fi admirate corăbii și pirați. Poți face inclusiv o tură cu trenulețul, care te duce direct la insula cu comori, unde găsești păcănele, rulete, piscine, zone de shopping, dar și restaurante numeroase.

8. Complexul Flamingo – Acesta este inspirat din două dintre cele mai populare destinații turistice din SUA, Miami și South Beach. E un centru care pune accent pe relaxare, astfel că aici te poți delecta cu o piscină în aer liber, centru de wellnes, masaj și multe altele. De asemenea, sunt disponibile și numeroase restaurante din diverse culturi.

Este scumpă o vacanță în Las Vegas?

Dincolo de prețul biletelor de avion, care poate varia în funcție de data la care este făcută rezervarea, trebuie spus că Las Vegas nu este o destinație chiar atât de scumpă. O masă la restaurant pentru o persoană pornește de la 12$, în timp ce una la un fast food poate costa chiar și 7$. O bere costă de la 3$, o cafea de la 4$, iar o sticlă mică de suc sau apa pornește de la 1.5$.  Un bilet pentru transportul în comun costă 2.75$.

Leave A Reply

Your email address will not be published.