FAA propune ca 10 pasageri indisciplinați să fie amendați cu suma totală de 225.287 dolari

0 193

Administrația Federală a Aviației (FAA) din Statele Unite ale Americii a propus ca 10 pasageri ai companiilor aeriene să fie amendați cu 225.287 de dolari sub formă de sancțiuni civile pentru comportament indisciplinat care implică agresiune fizică.Într-o declarație de presă din 10 noiembrie 2021, FAA a declarat că, începând cu 1 ianuarie 2021, a primit peste 100 de rapoarte de agresiuni fizice în avioane, provocate de pasageri. Legea federală din SUA interzice pasagerilor să agreseze alți pasageri sau echipajele de cabină din avioane. 

FAA a cerut companiilor aeriene de pasageri să ia măsuri mai serioase în încercarea de a reduce comportamentului indisciplinat al pasagerilor

În septembrie 2021, FAA a cerut companiilor aeriene de pasageri să ia măsuri mai serioase în încercarea de a reduce comportamentului indisciplinat al pasagerilor. La începutul acestui an, FAA a lansat o campanie de toleranță zero ca măsură de reducere a incidentelor violente.

Amenzile percepute fac parte din campania ”Zero Tolerance” a FAA împotriva comportamentului indisciplinat al pasagerilor. FAA nu are autoritate de urmărire penală, dar a înaintat cazuri către Departamentul de Justiție unde dovezile susțin revizuirea penală. 

Cazurile care alcătuiesc majoritatea penalităților de 225.287 USD includ:

32.000 USD împotriva unui pasager de pe un zbor Horizon Air

  • 32.000 USD împotriva unui pasager de pe un zbor Horizon Air, din 18 mai 2021, de pe ruta Austin – San Francisco. FAA susține că pasagerul nu a urmat instrucțiunile echipajului de a-și pune centura de siguranță. Aceasta (fiind vorba despre o femeie) a lovit și a țipat în mod repetat la soțul și la fiul ei, deturnând însoțitorii de bord de la îndatoririle lor. Ea a aruncat gunoiul într-o însoțitoare de bord și a smuls prăjituri de la un pasager din apropiere. 

26.787 USD împotriva unui pasager de pe un zbor Southwest Airlines ( LUV )

  • 26.787 USD împotriva unui pasager de pe un zbor Southwest Airlines ( LUV ), din5 mai 2021, pe ruta New York – Chicago. FAA susține că în timpul coborârii și în ciuda instrucțiunilor echipajului de a rămâne așezat, pasagerul și-a părăsit locul și a încercat să intre în cockpit. După ce s-a întors la locul său, a crezut greșit că aeronava era deja la poartă și a încercat să-și scoată bagajele din compartimentul de deasupra capului. În timp ce aeronava a frânat în timpul aterizării, însoțitorii de bord au încercat să-l țină imobilizeze pentru a-l împiedica să se rănească. A început să-l lovească pe unul dintre însoțitorii de bord, care mai târziu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii legii l-au întâlnit pe pasager la poarta de sosire. 

25.000 USD împotriva unui pasager ce a tulburat zborul Southwest Airlines

  • 25.000 USD împotriva unui pasager ce a tulburat zborul Southwest Airlines din 3 februarie 2021, de pe ruta Boston – Chicago. FAA susține că pasagerul a refuzat instrucțiunile echipajului de a-și depozita bagajul de mână în compartimentul de deasupra capului. După ce a vorbit cu echipajul de la sol și a urcat din nou în avion, pasagerul s-a așezat pe un scaun, s-a ținut de cotieră, a strigat tare și agresiv și a folosit un limbaj derogator și gesturi obscene față de membrii echipajului. În timp ce debarca, s-a desprins din strânsoarea unui tovarăș de călătorie și a scuipat pe un membru al echipajului. Poliția l-a interceptat la poartă. 

24.000 USD împotriva unui pasager de pe un zbor Southwest Airlines

  • 24.000 USD împotriva unui pasager de pe un zbor Southwest Airlines, din 28 martie 2021, de pe ruta New Orleans – Baltimore. FAA susține că un însoțitor de bord a îndrumat pasagerul să respecte politica privind măștile faciale. În timp ce însoțitorul de bord continua să ridice gunoiul, ea i-a dat intenționat un cot în lateral și l-a lovit cu piciorul. Acest comportament a fost raportat căpitanului care a încuiat cabina de pilotaj și a cerut oamenilor legii să o intercepteze pe femeia la poartă. 

Citește: Ce să NU faci în avion / Nu fi pasager idiot, mitocan și nesimțit!

Leave A Reply

Your email address will not be published.