Flota sustenabilă Wizz Air: avioane Airbus A321neo la baza din Viena!

0 162

În contextul în care guvernele și liderii industriei din întreaga lume se întâlnesc la conferința COP26, ziua de astăzi marchează o altă etapă importantă pentru Wizz Air, prin continua sa investiție în cele mai recente și mai sustenabile flote din Europa.

Compania aeriană va opera acum o flotă completă de Airbus A321neo la baza sa din Viena – prezentând această tehnologie de ultimă generație, revoluționară din punctul de vedere al consumului de combustibil. Aceasta va fi cea de-a treia piață în care Wizz Air va trece la o flotă completă de aeronave din familia Airbus A320neo, după investițiile anterioare în această tehnologie din Italia și Abu Dhabi.

În cadrul Wizz Air, sustenabilitatea a fost întotdeauna un element esențial al modelului de afaceri, iar această mentalitate se reflectă în operațiunile de zi cu zi ale companiei aeriene și în creșterea durabilă și planificată a companiei.

Wizz Air se angajează să-și dezvolte flota cu familia de avioane moderne din familia Airbus A320neo, care oferă o eficiență imbatabilă a combustibilului, o aerodinamică excelentă și sunt echipate cu sharklets pentru a reduce și mai mult rezistența la interferența aripilor. Această aeronavă de ultimă generație produce cu 43% mai puțin zgomot și cu 50% mai puține emisii NOx în comparație cu generația anterioară de aeronave.

Flota actuală a companiei aeriene are o vârstă medie de 5,1 ani, ceea ce o face una dintre cele mai noi și mai eficiente flote din lume. Acest lucru, împreună cu o rețea care evită zborurile de legătură inutile și materialele mai ușoare utilizate pentru cabină, este ceea ce face operațiunile Wizz Air atât de eficiente.

În plus, Wizz Air continuă să aibă cele mai scăzute emisii de CO2 / pasager/km dintre toate companiile aeriene europene, cu 57,3 g/km/pasager. Acesta este un alt semnal care confirmă scăderea continuă a emisiilor de CO2 ale companiei și angajamentul său de a reduce impactul operațiunilor sale asupra mediului, poziționând Wizz Air drept una dintre cele mai sustenabile companii aeriene din Europa.

Dacă fiecare companie aeriană din Europa ar zbura cu aceeași flotă modernă și eficientă ca cea a Wizz Air și le-ar opera în felul în care Wizz Air o face, atunci emisiile de CO2 din industrie s-ar reduce peste noapte cu 34%.

Compania aeriană s-a angajat să ofere clienților cele mai mici tarife și să facă călătoriile aeriene sustenabile pentru mai mulți oameni, deoarece crede că nu contează numărul de zboruri, ci emisiile totale de carbon.

De asemenea, Wizz Air se concentrează pe promovarea multor alte inițiative de reducere a emisiilor de carbon, ca parte a angajamentului său continuu de a-și reduce emisiile de carbon cu 25% până în 2030.

Printre acestea se numără zeci de inițiative de economisire a combustibilului, cum ar fi dezvoltarea unui model pentru estimarea greutății zero a combustibilului (ZFW), eliminarea combustibilului suplimentar inutil datorită optimizărilor sistemului de planificare a zborului și introducerii unor factori de performanță mai preciși, pentru o prognoză mai precisă a consumului de combustibil, precum și introducerea unui Flight Bag electronic.

Privind spre viitor, suntem încântați să vedem că programul ATI Fly Zero demonstrează că există un viitor tangibil pentru aeronavele pe hidrogen cu emisii zero și că Airbus consideră că hidrogenul reprezintă drumul către obiectivul său de a aduce pe piață un avion comercial cu emisii zero în următorul deceniu.

Ne angajăm să continuăm investiția în cele mai noi tehnologii din aviație, în special în avioane alimentate cu hidrogen, care vor oferi o soluție pe termen lung pentru a ajuta industria să-și atingă obiectivele de neutralitate climatică – net zero.

Leave A Reply

Your email address will not be published.