blank

FAA ordonă să se facă inspecția tehnică de urgență la 2 000 de avioane Boeing 737

0 2.031

Joi, pe 23 iulie 2020, Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a emis o directivă prin care se solicită inspecția tehnică de urgență la 2000 de aeronave Boeing 737, versiunile Next Generation și Classic. Aceste avioane au fost la sol în ultimele luni din cauza pandemiei de COVID-19.

2 000 de avioane Boeing 737 au nevoie urgentă de inspecția tehnică

Directiva a venit în urma a 4 rapoarte care arată că motoarele unor aeronave Boeing 737 au avut probleme din cauza unei supape ruginite. Au fost raportate defecțiuni ale motorului legate de supapele de control, care au rămas blocate în poziția deschisă. Aceaste supape se deschide în mod normal la decolare. Dar ele pot rămâne blocate în poziția deschisă în timpul zborului și nu se închid atunci când puterea este redusă la începutul coborârii. Acest lucru face ca compresorul să se oprească ireversibil, fără posibilitatea de a reporni motorul. În cele din urmă, acest lucru ar putea duce la o aterizare de urgență.

Directiva impune companiilor aeriene și celorlalți proprietari și operatori de aeronave să inspecteze toate avioanele 737 Classic și 737 NG-uri care nu au zburat timp de șapte sau mai multe zile consecutive.

Boeing recunoaște că, la avioanele care sunt depozitate sau mai puțin utilizate din cauza cerereii scăzute în vremea pandemiei de COVID-19, supapele motoarelor sunt susceptibile la coroziune. Boeing a declarat că este gata să ofere informații despre inspecții și posibile schimbări ale pieselor dacă proprietarii de aeronave au depistat problemele menționate de FAA.

Avioanele sunt de obicei supuse unei examinări amănunțite atunci când urmează să decoleze după câteva zile de pauză.

Leave A Reply

Your email address will not be published.