blank

Cipru nu mai permite călătoriile în scop turistic din România.

3 1.408

Cipru a retrogradat România și a mutat-o în categoria C, alături de Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Serbia, Muntenegru, Luxemburg. Asta înseamnă că accesul este permis numai cu îndeplinirea anumitor condiții. Dar cel mai important, Cipru nu mai permite călătoriile în scop turistic din România

Despre noile condiții impuse de Cipru, care au intrat în vigoare începând cu 23 iulie 2020, am mai scris. Noutatea stă în faptul că Cipru a luat decizia de a bloca călătoriile în scop turistic tuturor țărilor din grupa C. Pasagerii din țările aparținând categoriei C sunt obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile.

Conform noilor măsuri, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetățenilor care vin din statele incluse în categoria C, după cum urmează:

  1. Cetățeni ciprioți și cetățeni străini cu rezidență legală în Republica Ciprucu condiția ca aceștia să aibă asupra lor un act de identitate, respectiv atestatul de rezidență (foaia galbenă).
  2. Alte categorii de persoane* care provin din state încadrate la categoria C doar cu condiția obținerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Trebuie să trimiteți un email la adresa [email protected], în care să prezentați motivele pentru care doriți să călătoriți în Cipru, anexând documentele justificative, și așteptați eliberarea permisului.

⃰ Categorii de persoane:

  • posesori de pașapoarte diplomatice aflați în misiune
  • oameni de afaceri și de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale,
  • specialiști care au un contract de muncă,
  • sportivi care au contracte încheiate cu cluburi din Republica Cipru,
  • cazuri umanitare (de ex: persoane care au membri de familie care au decedat în Republica Cipru și doresc să vină la funeralii).
Leave A Reply

Your email address will not be published.