CNAB va înregistra o creştere de 2% a traficului de pasageri

0 331

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va înregistra, în 2012, o creştere a traficului de numai circa 2%, la aproximativ 7,6 – 7,7 milioane de pasageri, conform AGERPRES.

Anul trecut, aeroporturile bucureştene – Henri Coandă şi Băneasa – au înregistrat un trafic de 7.45 milioane pasageri. Estimările pentru anul acesta erau de aproximativ 8 milioane, însă realitatea va fi de aproximativ 7.6 milioane, doar cu 2% creştere.

Printre cauzele care au condus la această situaţie, Valentin Iordache a menţionat criza economică ce a afectat pe toată lumea, respectiv o serie de companii aeriene care operau pe Otopeni şi aici amintim de Malev. Dar au fost şi alte companii care şi-au redus sau au încetat operarea din varii motive.

În ceea ce priveşte posibilitatea intrării pe piaţa din România a unor noi companii aeriene, Valentin Iordache a precizat că CNAB se află permanent în discuţii cu 2-3 operatori de curse aeriene, însă numele acestora, de regulă, nu sunt făcute publice până la finalizarea negocierilor şi până când acestea nu-şi dau acceptul.

Cel mai recent intrat pe piaţă este operatorul Fly Dubai. Acesta operează 3 zboruri săptămânale spre Dubai. Am înţeles că sunt discuţii şi pentru extinderea pe piaţa asiatică, Orientul îndepărtat, în special la China, dar şi pe zona transatlantică.

Legat de mişcările de aeronave, numărul este în scădere. Mişcări mai puţine, trafic mai mare se traduce prin rute operate cu aeronave mai mari sau gradul de încărcare mai mare. În ambele cazuri este de bine!

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti procesează circa 75% din traficul aerian din România. La nivelul României, depăşeşte cu puţin zece milioane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.