blank

Noul terminal de la aeroportul Henri Coandă Otopeni va fi inaugurat în august

1 690

După inaugurarea terminalului Finger în 2011, iată că anul acesta avem mari şanse să asistăm la o nouă tăiere de panglică pe aeroportul Otopeni. Procesul de extindere a terminalului plecări internaţionale al Aeroportului Internaţional Henri Coandă – Otopeni se apropie de final. Reprezentanții Ministerului Transporturilor susţin că lucrările se vor termina în luna august, cu o lună întârziere faţă de planul iniţial.

Noul terminal va avea o suprafaţă de 19.600 de metri pătraţi şi va fi echipat cu 52 de ghişee check-in şi opt porţi pentru plecări şi sosiri. Costul total al lucrărilor se ridica la 62 milioane de euro. Noul terminal creează condiţiile de preluare a zborurilor low-cost. Capacitatea finală va ajunge la 2.250 pasageri/flux/oră de vârf.  Anual vor trece peste 6.000.000 pasageri prin cele 104 ghişee check-in de care va dispune la final aeroportul.

Odată cu inaugurarea noului terminal, capacitatea Aeroportului Internaţional Henri Coandă – Otopeni se va dubla. Mă aştept să văd şi noi operatori aerieni care vor efectua curse dinspre şi spre Henri Coandă.

Din exterior arată foarte bine. Aşteptăm momentul când va fi inauturat şi pus la treabă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.