Belgia intră în carantină totală pentru următoarele 6 săptămâni

0 10.841

Începând de duminică, 1 noiembrie, și până pe 13 decembrie, Belgia va intra în carantină totală. Autoritățile au luat această decizie după o lungă sedință de peste 6 ore, care a avut loc vineri, 30 octombrie. Analizând cifrele din ultimele zile, oficialii belgieni au decis să aplice carantina generală ca un ultim răspuns la valul 2 al pandemiei de COVID-19.


Premierul Alexander De Croo a anunțat noi restricții și măsuri stricte, având ca scop stoparea răspândirii noului coronavirus. Numărul deceselor în Belgia se dublează la fiecare 6 zile.

Belgia intră în carantină totală

 „În momentul de față, există o singură soluție și aceasta este pentru noi toți să susținem sectorul de asistență medicală cât de mult putem. Trebuie să limităm cât mai mult posibil contactele fizice” – a declarat Alexander De Croo.

Printre măsurile anunțate se regăsește și limitarea vizitelor la domiciliu. Fiecare familie va putea primi maxim o persoana din afara gospodăriei, cu excepția celor singuri care pot primi până la 2 persoane din afara casei.

În aer liber, întrunirile pot avea loc în continuare cu maximum 4 persoane, respectând în același timp distanța socială și purtând măști pe față.

Magazinele neesențiale vor fi închise, dar preluările sau livrările la domiciliu ale produselor comandate în avans rămân posibile.

Vor fi închise toate profesiile non-medicale, care necesită un contact strâns. Aici intră frizeriile, centrele de masaj, SPA-urile etc.

Școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie. După această dată, se vor întoarce în clase cei din școlile primare, elevii de clasa I și 50% din elevii din clasele a doua și a treia. Studenții și cei din învățământul superior vor practica școala online până la finalul anului.

Telemunca va fi obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, măștile faciale și distanțarea fizică sunt obligatorii.

Au fost închise restaurantele, barurile, iar hotelurile vor putea rămâne deschise, dar fără a servi mâncarea în zonele special amenajate.

Restricționarea deplasărilor deja în vigoare rămân aceleași: de la miezul nopții până la ora 05:00 în Flandra și de la ora 22:00 la ora 06:00 în Valonia și regiunea Bruxelles.

Leave A Reply

Your email address will not be published.