Etihad Airways va majora participarea la airberlin până la 49.9%

0 372

Etihad Airways, care deţine deja 29,21% din compania germană, va majora participatia la airberlin (Air Berlin – vechiul nume) la 50%, potrivit presei germane. Adică nu chiar la 50%, ci la 49,9%, procent la care airberlin rămâne o companie aeriană germană și, prin urmare, europeană. Astfel nu pierde drepturile sale pe frecvenţele din/spre America de Nord, care sunt în conformitate cu acordul UE-SUA.

Conform revistei Wirtschaftswoche, acţionariatul german, din care fac parte inclusiv foşti şi actuali directori, vor deţine 50.1% la airberlin pentru a păstra “cetăţenia germană”. Etihad Airways va face o investiţie de aproximativ 100 de milioane de EUR pentru a cumpăra 20.69% de unităţi de la acţionariatul minoritar.

De asemenea, Etihad Airways are planuri de a încheia un parteneriat strategic între airberlin şi Alitalia. Operatorul din Emiratele Arabe Unite intenţionează să preia până la 40% din acţiunile transportatorului italian. Probabil că vom afla mai multe la conferinţa airberlin, care este programată pentru 27 martie 2014.

Mereu am spus că-mi place strategia de dezvoltare aplicată de Etihad Airways. În ultimii ani, Etihad Airways a început să cumpere acţiuni la mai multe companii aeriene: Air Seychelles (40%), Virgin Australia (10.5%), Aer Lingus (2.99%), Jet Airways (24%), Jat Airwys / Air Serbia (49%), Darwin Airline / Etihad Regional din martie 2014 (33,3%).

Leave A Reply

Your email address will not be published.