Etihad Airways a început operarea zborurilor frecvente între Abu Dhabi și Tel Aviv.

0 281

Etihad Airways, compania aeriană națională din Emiratele Arabe Unite (EAU), a început operarea zborurilor frecvente între Abu Dhabi și Tel Aviv. În plus, Israelul a fost adăugat pe „lista verde” a EAU, călătorii având posibilitatea să se ducă în vacanță fără a sta în carantină la sosirea în Abu Dhabi.

Zborul EY598 operat de Etihad Airways a fost primul zbor programat spre Tel Aviv. Aeronava a decolat de la Aeroportul Internațional Abu Dhabi în această dimineață, la 10:05 (ora EAU). La bordul aeronavei s-a aflat o delegație diplomatică și economică care au reprezentat EAU. Delegația i-a inclus pe S.E. Mohamed Al-Khaja, Primul Ambasador al Emiratelor Arabe Unite în Israel, Eitan Nae’eh, Șeful Misiunii Israelului în Emiratele Arabe Unite, și Tony Douglas, CEO al Grupului Etihad.

Zborul a aterizat la Aeroportul Ben Gurion la 12:30 (ora Israelului) și a fost primit cu salutul tradițional al tunului de apă. A urmat o primire de bun venit, cu discursuri susținute de ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Israel, al CEO-ul Grupului Etihad și al lui Shmuel Zakay, CEO al Aeroportul Internațional Ben Gurion.

Etihad va efectual, inițial, două zboruri săptămânale între Abu Dhabi și Tel Aviv.

Lansarea zborurilor vine ca urmare a acordului de dezvoltarea a legăturilor diplomatice, comerciale și turistice încheiat între Israel și Emiratele Arabe Unite, în septembrie 2020. Pe 19 octombrie 2020, Etihad Airways a devenit primul transportator din Golf care a operat un zbor comercial de pasageri către și din Israel.

Tony Douglas, Directorul Executiv al Etihad Aviation Group, a declarat că „este un moment semnificativ în istoria Etihad, întrucât am operat primul zbor comercial programat în Tel Aviv. Anul trecut, am fost martorii momentului în care Emiratele Arabe Unite și Israelul au făcut istorie la semnarea Acordului Abraham și suntem extrem de entuziasmați de oportunitățile pe care această nouă rută o oferă companiei Etihad și orașului Abu Dhabi.”.

Cursele vor fi operate cu aeronavele emblematice Etihad, Boeing 787-9 Dreamliner. Cu 290 de locuri – 28 de locuri la Business Class și 262 de locuri la clasa Economy, Dreamliner dispune si de renumitul sistem de divertisment E-box Etihad, dar și de o rețea de conectivitate wi-fly în timpul zborului.

EY 598 Abu Dhabi (AUH) 10:05 – 12:30 Tel Aviv (TLV)
EY 599 Tel Aviv (TLV) 15:15 – 19:35 Abu Dhabi (AUH)

Cursele vor fi operate cu aeronavele emblematice Etihad, Boeing 787-9 Dreamliner.

Etihad și transportatorul național al Israelului, EL AL, continuă pregătirile pentru o cooperare pe scară largă pentru această rută și nu numai. Partenerii au semnat un acord în noiembrie 2020 care acoperă partajarea codurilor în cadrul operațiunilor reciproce, o legătură frecventă a clienților și cooperarea în servicii de marfă, instruire și întreținere.

Există o cerere semnificativă de călătorii între Israel și Emiratele Arabe Unite și nu numai, atât în ​​scopuri de afaceri, cât și de agrement. Acest lucru este susținut de faptul că Israelul și Emiratele Arabe Unite se mândresc cu două dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume, oferind potențialul unui coridor de vaccinare care să faciliteze și mai mult călătoriile între cele două destinații. În februarie 2021, Etihad a fost prima companie aeriană din lume care a anunțat că operează zboruri cu echipajul de la bord 100% vaccinat.

Pasagerii care aleg să călătorească din Tel Aviv spre Abu Dhabi pot profita de zborurile de legătură spre 35 de destinații din întreaga lume, inclusiv orașe importante din Asia, sub-continentul indian și Australia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.