Etihad Airways a operat primul zbor comercial între Emiratele Arabe Unite și Israel (moment istoric)

1 559

Etihad Airways, compania aeriană națională a Emiratelor Arabe Unite, este primul transportator din Golf care a operat un zbor comercial de pasageri către și din Israel. Astăzi, 19 octombrie, aeronava Boeing 787-10 Dreamliner (A6-BMH) a aterizat la Tel Aviv. Durata zborului dintre Abu Dhabi și Tel Aviv este de 3.5 ore.

Zborul EY9607 a aterizat la Aeroportul Internațional Ben Gurion în jurul orei 07:00. Zborul de retur, programat pe ruta Tel Aviv- Abu Dhabi, a decolat la ora 10:00. Următorul zbor Abu Dhabi – Tel Aviv va fi operat pe 21 octombrie.

Aceasta este cea mai recentă evoluție a unei cooperări între cele două națiuni, după stabilirea legăturilor diplomatice și semnarea Acordurilor Abraham între EAU și Israel, la Washington DC, pe 15 septembrie.

De asemenea, urmează primul zbor comercial simbolic al companiei aeriene naționale israeliene EL AL, care va fi operat între Tel Aviv și Abu Dhabi. Acordul de deschidere al zborurilor dintre Emiratele Arabe Unite și Israel permite 28 de zboruri cu pasageri pe săptămână, precum și 10 zboruri de marfă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.