Japan Airlines a retras toate avioanele Boeing 777 cu motoare PW4000

0 282

Japan Airlines Co Ltd (JAL) a anunțat reetragerea flotei de avioane Boeing 777 (12 la număr) care sunt propulsate de motoarele Pratt & Whitney. Acest lucru s-a întâmpla cu un an mai devreme față de data stabilită anterior, iar decizia a fost luată după incidentul în care a fost implicat un Boeing 777 United Airlines.

JAL a anunțat că va folosi avioane de tipul Airbus A350 pentru zborurile spre Osaka, iar alte avioane wide-body din flotă vor opera mai multe zboruri interne și internațioanel pentru a menține frecvențele de zbor și pentru a acoperi deficitul lăsat în urma de retragerea avioanelor Boeing 777.

Inclusiv JAL a avut un incident înregistrat cu un avioane Boeing 777 echipat cu motoare PW4000. S-a întâmplat în decembrie, avionul JAL 777 fiind forțat să se întoarcă la Aeroportul Naha din cauza unei defecțiuni.

Motoarele PW4000 se regăsesc pe un număr mic de avioane Boeing 777, acestea fiind în flotele companiilor JAL, United Airlines, ANA, Korean Air, Asiana Airlines și Jin Air.

Administrația Federală a Aviației din SUA a recomandat în februarie ca toate motoarele PW4000, care echipează avioanele Boeing 777, să fie verificate înainte de a opera alte zboruri. Conform NTSB (Consiliul Național de Siguranță în Transporturi), o pală a ventilatorului a cedat mai devreme față de estimările producătorului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.