blankblank

Eroare umană în cazul accidentului în care a fost implicat Boeing 737-800 Air Niugini

0 1.418

Pe 28 septembrie 2018, aeronava Boeing 737-800 (P2-PXE) Air Niugini, de pe zborul PX73, a aterizat în apa unui golf din apropierea Aeroportului International Chuuk.

La bord se aflau 47 de persoane, dintre care 12 membri ai echipajului și 35 de pasageri. În urma accidentului, o persoană și-a pierdut viața.

Zilele acestea a apărut și raportul final al investigatorilor din Papua Noua Guinee (PNG AIC). A fost eroare umană la baza accidentului. Aeronava nu a rulat pe pistă, ci a aterizat în apă la 500 m înainte de pragul pistei.

Eroare de pilotaj / Coborâre prea rapidă

Piloții au făcut o coborâre prea rapidă (+ 350 m / min) cu un unghi prea mare (4,5 °). Echipajul a ignorat alarmele sonore și vizuale. Aceștia au fost prea concentrați ca să vadă pista, vizibilitatea fiind mult redusă din cauza furtunii.

Când piloții și-au dat seama că sunt sub panta normală de coborâre, era deja prea târziu. Avionul a atins apa oceanului la 260 km/h. După impact, aeronava a rămas la suprafață câteva zeci de minute, timp în care ocupanții avionului au putut fi evacuați. Din nefericire, un pasager și-a pierdut viața. A fost găsit în avion, la 3 zile după accident.

Leave A Reply

Your email address will not be published.