Un Alpha Jet al formației Patrouille de France a ieșit de pe pistă la Perpignan

0 734

Pe 25 iulie, la ora 11:20, un Alpha Jet al formației Patrouille de France a ieșit de pe pistă la Perpignan. Pilotul a apucat să se catapulteze, ulterior fiind transportat la spital.

Este vorba de Athos 2 (Alpha Jet 2), care s-a oprit în zidul de la marginea drumului, din capătul pistei. Pilotul este experimentat, având 2800 ore de zbor. S-a alăturat formației Patrouille de France în 2018.

În dimineața zilei de joi, formația de acrobații Patrouille de France a operat un zbor de antrenament deasupra plajelor din Saint-Cyprien. Când s-au întors la Aeroportul Perpignan – Rivesaltes, Athos 2 a continuat să ruleze pe pistă la viteză susținută. Din cauza aceasta, avionul s-a oprit în zidul de la marginea drumului Peyrestortes D117.

Un Alpha Jet Patrouille de France, implicat într-un accident aviatic

Aeronava a fost grav avariată, iar impactul a dus și la producerea unui mic foc de vegetație. Echipele de intervenție au îngrădit locul accidentului. Au intervenit pentru stingerea incendiului și salvarea pilotului.

A fost demarată și o anchetă pentru a identifica cauzele producerii accidentului. Însă bine că nu există victime.

Formația Patrouille de France a anulat evoluția din seara zilei de 25 iulie, care trebuia să aibă loc peste plajele din Saint-Cyprien. Însă nu va fi afectat calendarul showurilor aviatice.

Formația de acrobații Patrouille de France are mai multe avioane de rezervă și un pilot (Athos 9) pregătit să evolueze pe orice poziție, mai puțin pe poziția de lider.

Leave A Reply

Your email address will not be published.