Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Un Boeing 737-800 Air Niugini ”a aterizat” în apă (Foto / Video)

Astăzi, aeronava Boeing 737-800 (P2-PXE) Air Niugini, de pe zborul PX73, s-a oprit în apa unui golf din apropierea Aeroportului International Chuuk.

0 1.573

Începem această zi cu 2 vești: una bună și una mai puțin bună. Vestea mai puțin bună: un Boeing 737-800 Air Niugini ”a aterizat” în apă, în apropierea Aeroportului International Chuuk. Vestea bună: ”toți cei aflați la bord au fost salvați”. 8 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 4 persoane suferind răni mai grave.

Zborul Niugini PX73, de pe ruta Pohnpei – Chuuk – Port Moresby, a decolat conform orarului de la Aeroportul Pohnpei spre Chuuk, având ca destinație finală Port Moresby. Zborul a decurs în mod normal până în apropierea pistei 04 de la Aeroportul Chuuk, insula Weno, Micronesia, când condițiile meteo s-au deteriorat.

Un Boeing 737-800 Air Niugini a aterizat în apă

Potrivit martorilor și publicațiilor locale mass-media, avionul a coborât sub calea corectă până când a lovit suprafața apei și oprindu-se în golf, la aproximativ 300 m de la pragul pistei. În acest moment, este încă neclar dacă aeronava a depășit capătul pistei sau s-a scufundat în lagună înainte de a ajunge la pistă. Dar conform imaginii de mai jos, mai mult ca sigur avionul a avut o abordare sub linia normală de aterziare.

accident-aviatic-micronesia

Avionul a reușit să se mențină la suprafață pe o perioadă lungă de timp, permițând evacuarea pasagerilor prin ieșirile de urgență și prin ușa din față. Însă, în timp aeronava s-a scufundat mai mult. Toți cei 36 de pasageri și 11 membrii ai echipajului au reușit să se salveze. Au fost transportați la mal cu ajutorul bărcilor.

La momentul producerii accidentului, era în desfășurare o furtună asociată cu o vizibilitate redusă și ploaie torențială. Vremea s-a deteriorat rapid în timpul procesului de aterizare.

Boeing-737-800-accident-aviatic-Micronesia-2

Există o anchetă în desfășurare, iar unele informații sunt contradictorii. Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.