ECDC: Călătoriile în Danemarca, Italia, Franța și Finlanda sunt mai sigure!

0 861

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a dezvăluit prin ultimul său raport că situația Coronavirus s-a îmbunătățit semnificativ în Danemarca, Italia, Finlanda, dar și în alte câteva regiuni din țările UE. Cu toate acestea, unele zone continuă să fie extrem de afectate de virus. România este una dintre țările europene în care crește numărul de noi cazuri și situația pandemică se degradează de la o zi la alta.

În conformitate cu cifrele publicate pe 23 septembrie, Danemarca și trei regiuni ale Italiei – Piemont, Lombardia, Molise – au înregistrat mai puțin de 50 de cazuri de infecție COVID-19 la 100.000 de locuitori și au avut o rată de pozitivitate la test mai mai mică de 4% în ultimele două săptămâni.

Drept urmare, Danemarca și cele trei zone ale Italiei fac acum parte din lista verde. Aceasta înseamnă că deplasările în Danemarca sau în oricare dintre regiunile Italiei aflate pe listă verde nu mai sunt descurajate, cu condiția ca turiștii să respecte regulile de intrare impuse de țările respective.

În timp ce unele state sunt poziționate pe lista verde, altele ajung pe lista portocalie, în cădere de pe lista roșie. Finlanda, mai multe regiuni din Franța, Spania și Norvegia, dar și majoritatea regiunilor din Olanda sunt acum colorate în portocaliu. Semn că situația pandemică se îmbunătățește în aceste regiuni.

Indiferent de situația pandemică, fiecare țară este liberă să ia propriile măsuri interne și la graniță. În prezent, majoritatea țărilor europene solicită green pass-ul, se încurajează vaccinarea și se relaxează condițiile de călătorie pentru cei imunizați sau testați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.