blank

Ziua Mondială a Turismului – 27 septembrie: despre accesibilitatea transportului aerian; cele mai vizitate țări din Europa!

0 374

Pe 27 septembrie, în fiecare an, sărbătorim Ziua Mondială a Turismului. Totul a început pe 27 septembrie 1980, când a fost tras un semnal de alarmă cu privire la importanța turismului și la valoarea sa socială, culturală, politică și economică.

Organizația Mondială a Turismului (OMT) a desemnat Ziua Mondială a Turismului 2021 drept o zi de concentrare pe revenirea industriei post-pandemie. OMT, în calitate de agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite pentru un turism responsabil și sustenabil, îndrumă sectorul global către redresare și creștere favorabile incluziunii.

 „Prin sărbătorirea acestei zile, ne declarăm angajamentul că, pe măsură ce turismul crește, beneficiile care vin vor fi resimțite la fiecare nivel al sectorului nostru larg și divers, de la cea mai mare companie aeriană până la cea mai mică afacere de familie”, Zurab Pololikashvili, secretarul UNWTO..

Pe de altă parte, secretarul general al ONU, António Guterres, a subliniat că sectorul turismului este o parte semnificativă a economiei globale, unul din zece oameni lucrând în această industrie sau tangențială cu turismul.

Din cauza pandemiei, turismul continuă să sufere daune importante. Guvernele au impus interdicții și restricții de călătorie pentru a opri răspândirea virusului. În plus, multe țări au suspendat temporar toate călătoriile neesențiale (turistice).

74.41% din populația lumii are acces la transportul aerian internațional

Ca să vă faceți o idee, în 2018, Organizația Națională a Turismului a Organizației Națiunilor Unite (OMT) a raportat aproximativ 1.4 miliarde de turiști internaționali, o estimare inițială prognozată să fie atinsă în 2020. Numai în Europa au fost înregistrați aproximativ 713 milioane de turiști internaționali. Din nefericire, în 2020, industria turismului european a înregistrat o scădere de aproximativ 52% față de 2019.

Printre țările europene cele mai vizitate regăsim: Franța, Spania, Italia; Germania. Grecia se situează pe poziția a cincea după numărul turiștilor raportați.

Cât despre accesibilitatea transportului aerian, la nivel global, rezultatele arată că 74,41% din populația lumii are acces la transportul aerian internațional. Cifrele scad la 62,41% în Africa și până la 90,06% în Europa. Asia are un scor de accesibilitate de 88,04%. Numărul este de 72,99% pentru Orientul Mijlociu și crește până la 93,96% pentru America de Nord și Caraibe. S-a luat în calcul procentul de populație care trăiește la o distanță maximă de 100 km distanță de aerodromurile listate ca internaționale de către OACI sau care au zboruri programate spre unul dintre acele aeroporturi internaționale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.