COVID-19 Daily – 28 septembrie 2021: Irlanda relaxează regulile carantinei; Franța nu va mai deconta testele anti-COVID; Marea Britanie va apela la armată…

0 527

Începutul acestei săptămâni a adus mai multe noutăți cu privire la pandemia de COVID-19. Sunt țări care au anunțat relaxarea regulilor, altele care vor aplica măsuri mai severe. Oamenii încep să se resemneze și să respecte noile reguli aplica de majoritatea țărilor europene. Mai jos aveți unele dintre cele mai importate informații despre COVID-19:

  • Alegătorii austrieci au ales în parlament un candidat dintr-un partid anti-restricții. Format în februarie, partidul Menschen-Freiheit-Grundrechte (Oameni-Libertate-Drepturi fundamentale) dorește încetarea imediată a blocărilor, a vaccinărilor obligatorii și cerințelor pentru mască. 
  • Pandemia a provocat cea mai mare scădere a speranței de viață de la al doilea război mondial și până în prezent, potrivit unui studiu publicat de Universitatea Oxford. Studiul a analizat 29 de țări și a constatat că a existat o reducere în 27 dintre acestea. De exemplu, speranța de viață a bărbaților din SUA a scăzut cu mai bine de doi ani. În 22 de țări, speranța de viață a scăzut cu mai mult de șase luni comparativ cu 2019.

Persoanele care călătoresc în Irlanda din „state cu risc ridicat” nu vor mai trebui să stea în carantina instituționalizată la hotel. Din martie, aproximativ 10.300 de persoane au fost nevoite să rămână în carantină într-un hotel, timp de două săptămâni, după intrarea în țară. Din acest număr, aproximativ 600 au fost depistate pozitiv. 

  • Din 15 octombrie, Franța nu va mai deconta (nu va mai rambursa costurile) testele din motive non-medicale. Acestea vor fi gratuite în continuare doar pentru minori. Noua politică are ca scop încurajarea vaccinării și de a reduce costurile din bani publici. În 2020, Franța a cheltuit 2.2 miliarde de dolari pentru decontarea testelor.
  • COVAX revizuiește modul în care distribuie vaccinurile după ce Marea Britanie a primit jumătate de milion de doze, în timp ce Botswana, care nu și-a început activitatea de vaccinare, a primit doar 20.000 de doze. Marea Britanie a primit, de asemenea, mai multe vaccinuri decât Libia, Togo și Rwanda. Acest lucru se datorează faptului că metodologia de distribuție inițială a organizației s-a bazat pe populația țării membre, dar nu pe procentul din acea populație deja vaccinată.
  • Marea Britanie are în vedere utilizarea armatei pentru a efectua livrări și aprovizionări după ce a declarat că se confruntă cu o criză a șoferilor de camioane, cauzată parțial de Brexit și de pandemie. Se estimează că jumătate din pompele de combustibil din țară s-au uscat, potrivit Asociației Comercianților Petrol, al cărui președinte Brian Madderson a dat vina pe „cumpărarea în exces cauzată de panică”. 
  • În Franța, numărul protestatarilor care se opun green pass-ului este în scădere. Weekend-ul trecut s-a estimat că aproximativ 64 000 de persoane au ieșit în stradă împotriva noilor restricții, în scădere față de weekend-ul precedent când au fost estimați peste 80 000 de oameni. Declinul a fost și mai mare față de 7 august când au fost înregistrați peste 237 000 de protestatari.
Leave A Reply

Your email address will not be published.