EASA, Transport Canada (TC) si Agentia Nationale de Aviatie Civila din Brazilia (ANAC) vor autoriza independent de FAA reluarea zborurilor cu 737 MAX

0 346

Pe 18 noiembrie 2020, FAA a autorizat revenirea aeronavelor Boeing 737 MAX în serviciul operațional. După 20 de luni și după un amplu proces cuprinzător și metodic de revizuire și reevaluare, aeronavele 737 MAX primesc liber la zbor. Însă exemplul FAA nu va fi urmat de celelalte agenții de reglementare a aviației.

Transport Canada (TC), autoritatea canadiană responsabilă pentru aviația civilă, a declarat că vor exista diferențe între aturorizația acordată de americani și cea pe care o vor acorda canadienii.

Diferențele vor include proceduri adiționale pentru cabină înaintea zborului, dar și o pregătire mai bună a piloților. 3 companii canadiene utilizează aeronavele create de Boeing: Air Canada, Sunwing Airlines și WestJet.

Transport Canada nu a stabilit data în care vor autoriza avioanele Boeing 737 MAX pentru zbor, dar aproximează că procesul se va încheia curând.  

Nici Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aeriană (EASA) nu urmează exemplul FAA. EASA a anunțat că va demara propria procedură care va permite aeronavelor Boeing 737 MAX să zboare în spațiul aerian european.

EASA a indicat că va publica mai întâi o propunere de directivă de navigabilitate (AD), ca publicul să poată comenta asupra propunerii. Consultarea publică va dura 28 de zile. Autoritățile vor trebui să răspundă comentarilor și abia după să publice directiva finală.

EASA s-a alăturat Transport Canada (TC) și Agenției Naționale de Aviație Civilă din Brazilia (ANAC) pentru a clarifica că nu vor urma exemplul FAA și, în schimb, vor analiza aeronavele 737 MAX individual.

Leave A Reply

Your email address will not be published.