Din lumina reflectoarelor, la manșa avioanelor!

Viața de pilot este una extrem de intensă, care te testează în fiecare zi, care îți impune atenție distributivă, reacții bune sub stres, concentrare și responsabilitate.

0 1.706

Meseria de pilot presupune și o doză foarte mare de pasiune autentică pentru aviație, iar aceasta nu ocolește vedetele care aleg, ocazional, să se distanțeze de lumina reflectoarelor și să se concentreze la manșa avioanelor.

Regele Olandei – Willem-Alexander

Cel mai surprinzător anunț al acestui an din acest punct de vedere a fost cel legat de Regele Olandei, care deține de peste 20 de ani funcția de copilot pe aeronavele comerciale ale companiei KLM. Willem-Alexander a pilotat aeronave de tip Fokker, iar acum, odată cu retragerea acestora din serviciul comercial, va face conversia la Boeing 737.

Willem-Alexander-copilot-KLM

De multe ori, pasagerii nici nu au știut alături de cine zboară, însă monarhul nu a căutat faimă în calitate de pilot. Întrebat ce îl atrage la acest „job” part-time, Regele a declarat că cea mai relaxantă parte a zborului este însuși faptul că te detașezi complet de la problemele existente la sol și te concetrezi la altceva, ceva care te responsabilizează foarte mult.

Solistul trupei IRON MAIDEN – Bruce Dickinson

O altă personalitate cunoscută pentru pasiunea pentru pilotaj este solistul trupei IRON MAIDEN, Bruce Dickinson, care deține și compania de mentenanță Cardiff Aviation. Bruce a învățat să zboare în 1990 și deține brevet de pilot pe aeronave comerciale.

bruce-dickinson-pilot

De curând, a zburat în jurul lumii cu trupa sa, la manșa renumitului ”Ed Force One” (Boeing 747-400) și simte că pilotajul înseamnă tocmai distanțarea de popularitatea de zi cu zi.

Într-un interviu acordat Lufthansa Magazin, solistul a declarat că diferența dintre un concert și zbor este că tot ceea ce se întâmplă pe scenă are legătură cu expunerea, cu spectacolul, însă zborul este despre construcția interioară a unei persoane, despre managementul riscului. Evident, pasagerii nu trebuie să simtă aceleași emoții ca în timpul unui concert.

Morgan Freeman – „vocea lui Dumnezeu”

Nici Morgan Freeman, „vocea lui Dumnezeu”, nu este străin de manșa aeronavelor. În adolescență s-a dedicat jobului de mecanic la US Air Force, însă brevetul de pilot l-a luat abia când a împlinit vârsta de 65 de ani, preocupat până atunci cu cariera de actor. În flota sa personală se regăsesc: un Cessna Citation 501, un Cessna 414 și un avion privat SJ30.

Morgan-Freeman

De curând, a apărut și în reclama prezentată de Turkish Airlines la Super Bowl. Merită aplauze pentru creativitate și impact!

Actrița Angelina Jolie

Frumusețea fizică merge mână-n mână cu frumusețea zborului. Angelina Jolie deține brevet de pilot încă din 2004 și se zice ca a ajuns la manșa unui Cirrus SR22 în urma unei promisiuni făcute fiului ei că va învăța să zboare. Ulterior, într-un interviu, a spus despre zbor că este cel mai plăcut sentiment. O promisiune făcută trebuie respectată, nu?

Angelina-Jolie

Actorul Brad Pitt

Fostul ei soț, Brad Pitt, este și el pasionat de zbor și mai ales de avioanele vintage. Și-a luat brevetul și a cumpărat, în 2014, un avion datând din cel de-al Doilea Război Mondial, Supermarine Spitfire, care valorează 3,3 milioane de dolari!

Brad-Pitt

Actorul Tom Cruise

Un alt actor, care se relaxează la manșa avioanelor sale private, este Tom Cruise. Deține brevet de pilot din 1994. Conform unei declarații date într-un interviu pentru revista PEOPLE, Tom Cruise a spus că visa încă din copilărie să piloteze avioane.

Tom-Cruise

Un alt vis pe care și l-a îndeplinit atunci când filma cunoscuta producție Mission: Impossible – Rogue Nation a fost acela de a zbura în exteriorul unui avion, scenariul cerându-i să se agațe de un A400 în timp ce acesta decola.

Actorul John Travolta

John Travolta a început să zboare la vârsta de 22 ani și simte că, alături de actorie, pilotajul este a doua sa profesie. Mai impresionant decât faptul că deține un Boeing 707 Qantas și un Challenger 601 este că locuința sa din Florida este echipată cu două piste de decolare!

John Travolta

Practic, poate lua avionul din fața casei oricând dorește. Travolta a fost pentru mult timp un ambasador al Qantas, pe care o consideră cea mai bună companie din lume și de care s-a folosit pentru a promova, în 2001, filmul Swordfish. În 2010, Travolta a pilotat un avion în Haiti pentru a ajuta victimele afectate de cutremur.

Prințul William

Încheiem lista cu o altă personalitate din lumea regală, Prințul William, despre care s-a spus totuși că dorește să renunțe la „serviciul” său ca pilot în cadrul East Anglian Air Ambulance. Dorește să se ocupa mai intens de îndatoririle pe care i le impune statutul său.

Printul-William

William a decalarat că i-a făcut o mare plăcere să fie parte dintr-o echipă atât de talentată și că admirația sa pentru serviciile medicale și de urgență ale țării nu ar putea fi mai mare.

Ce alte vedete mai știți cu pasiune pentru aviație și pilotaj?:)

Un articol scris și adaptat de Oana Cristiana Groza!

Leave A Reply

Your email address will not be published.