Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

La companie regală, copilot cu sânge albastru

Timp de 21 de ani, regele Olandei, Willem-Alexander, a avut un job part-time de copilot pe zborurile KLM!

1 1.636

Într-un interviu publicat miercuri, 17 mai, regele Olandei, Willem-Alexander, a declarat că a avut un job part-time. Timp de 21 de ani a fost copilot pe zborurile KLM Cityhopper, subsidiara companiei regale olandeze – KLM.

De două ori pe lună, regele a pilotat aeronavele comerciale de tip Fokker 70, mereu în calitate copilot. Majestatea Sa obişnuia să „lucreze” în aviație, zborul numărându-se printre hobby-urile sale.

Willem-Alexander, copilot la KLM

Pasagerii nu au ştiut niciodată cine i-a dus în siguranţă la destinaţie de atâtea ori, discreţia regelui fiind cu atât mai impresionantă şi arătând că este vorba cu adevărat de o pasiune. În plus, se pare că puţine persoane l-au recunoscut, mai ales de când regulile de siguranţă la bord au fost regândite, în urma atacurilor din 11 septembrie 2001.

Înainte de această dată, uşa cabinei era deschisă, iar cei ce urcau la bordul aeronavei puteau avea surpriza să îl vadă chiar pe monarh. Deşi copilotul nu se prezintă pasagerilor atunci când le transmite un mesaj, dacă sunteţi atenţi, poate data viitoare aveţi surpriza de a-i recunoaşte vocea!

Willem-Alexander a declarat pentru publicaţia De Telegraaf:
“Ai o aeronavă, pasageri şi un echipaj. Eşti responsabil pentru ei. Nu îţi poţi lua problemele de la sol în aer. Aşa că te detaşezi şi te concentrezi la cu totul altceva, ceea ce este pentru mine cea mai relaxantă parte a zborului.”

Compania KLM Cityhopper, subsidiara KLM, a decis să retragă din uz aeronavele Fokker. Astfel, regele Willem-Alexander se va antrena pentru a putea pilota aeronavele Boeing 737.

Articol scris de Oana Cristiana Groza!

Leave A Reply

Your email address will not be published.