Din 6 august, Italia a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde digital COVID-19 la intrarea în cafenele, baruri, spații publice închise, zone aglomerate!

1 1.196

Din 6 august, Italia a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde digital COVID-19 la intrarea în cafenele, baruri, spații publice închise, zone aglomerate! Sarcina de a verifica aceste certificate a fost atribuită administratorilor serviciilor și activităților pentru care a fost introdusă obligația permisului verde. Certificatul verde digital se poate verifica prin intermediul unei aplicații pusă GRATUIT la dispoziția comercianților și organizatorilor de evenimente.

Cu alte cuvinte, din 6 august, italienii vor avea nevoie de certificatul verde pentru a accesa evenimente sportive, târguri, congrese, muzee, parcuri tematice și de distracții, spa-uri, săli de bingo și cazinouri, teatre, cinematografe, concerte, piscine, săli de sport, centre de wellness.

Va fi nevoie de gree pass și pentru a sta la mese în interiorul barurilor și restaurantelor. Nu va fi necesar în aer liber (la terase).

Măsura a fost adoptată cu scopul de a opri noile variante de Covid (pornind de la cea mai contagioasă – DELTA). Totodată, autoritățile spun că oamenii se pot simți în siguranță, în special la interior, știind că cei prezenți sunt vaccinați / testați sau imunizați în urma bolii.

Permisul verde va fi necesar și pentru profesori, directori și asistenți tehnici administrativi ai școlilor. La fel și pentru studenții universitari. De la 1 septembrie, green pass-ul va fi necesar pentru a avea acces în tren, avion, autobuz, feribot.

Măsura se aplica tuturor celor peste 12 ani, care din 6 august, vor trebui să aibă la ei permisul verde obținut după vaccinare / testare / vindecare. Acesta poate fi prezentat direct de pe smartphone. De menționat că trebuie să fi trecut 15 zile de la prima doză de vaccin, iar rezultatul negativ al testării e valabil doar 48 de ore.

În caz de încălcare a acestei legi, amenda poate fi între 400 și 1 000 de euro atât pentru operator, cât și pentru utilizator, cu 30% reducere dacă se plătește în termen de 5 zile. Dacă încălcarea se repetă de trei ori în trei zile diferite, afacerea ar putea fi închisă timp de 1 până la 10 zile.

1 comentariu
  1. […] 9. Turiștii care călătoresc în Franța și Italia vor fi obligați să prezinte certificatul digital european pentru a putea beneficia de unele servicii de pe teritoriul acestor state, la fel ca și rezidenții acestora. Astfel, în Franța, prezentarea certificatului este obligatorie pentru accesul în restaurante, baruri, târguri, spitale și unele centre comerciale. Între timp, în Italia, certificatul este obligatoriu pentru evenimente sportive, târguri, congrese, muzee, parcuri tematice și de distracții, săli de bingo și cazinouri, teatre, cinematografe, concerte, piscine, săli de sport sau săli de fitness. (Airlines Travel) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.