Din 6 august, Italia a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde digital COVID-19 la intrarea în cafenele, baruri, spații publice închise, zone aglomerate!

1 1.550

Din 6 august, Italia a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde digital COVID-19 la intrarea în cafenele, baruri, spații publice închise, zone aglomerate! Sarcina de a verifica aceste certificate a fost atribuită administratorilor serviciilor și activităților pentru care a fost introdusă obligația permisului verde. Certificatul verde digital se poate verifica prin intermediul unei aplicații pusă GRATUIT la dispoziția comercianților și organizatorilor de evenimente.

Cu alte cuvinte, din 6 august, italienii vor avea nevoie de certificatul verde pentru a accesa evenimente sportive, târguri, congrese, muzee, parcuri tematice și de distracții, spa-uri, săli de bingo și cazinouri, teatre, cinematografe, concerte, piscine, săli de sport, centre de wellness.

Va fi nevoie de gree pass și pentru a sta la mese în interiorul barurilor și restaurantelor. Nu va fi necesar în aer liber (la terase).

Măsura a fost adoptată cu scopul de a opri noile variante de Covid (pornind de la cea mai contagioasă – DELTA). Totodată, autoritățile spun că oamenii se pot simți în siguranță, în special la interior, știind că cei prezenți sunt vaccinați / testați sau imunizați în urma bolii.

Permisul verde va fi necesar și pentru profesori, directori și asistenți tehnici administrativi ai școlilor. La fel și pentru studenții universitari. De la 1 septembrie, green pass-ul va fi necesar pentru a avea acces în tren, avion, autobuz, feribot.

Măsura se aplica tuturor celor peste 12 ani, care din 6 august, vor trebui să aibă la ei permisul verde obținut după vaccinare / testare / vindecare. Acesta poate fi prezentat direct de pe smartphone. De menționat că trebuie să fi trecut 15 zile de la prima doză de vaccin, iar rezultatul negativ al testării e valabil doar 48 de ore.

În caz de încălcare a acestei legi, amenda poate fi între 400 și 1 000 de euro atât pentru operator, cât și pentru utilizator, cu 30% reducere dacă se plătește în termen de 5 zile. Dacă încălcarea se repetă de trei ori în trei zile diferite, afacerea ar putea fi închisă timp de 1 până la 10 zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.