blank

Destinațiile British Airways operate cu Concorde, din 1977

0 2.440

British Airways are o istorie interesantă cu privire la Concorde. Totul a început pe 21 ianuarie 1976, dată la care BA şi Air France au inaugurat primele rute operate cu Concorde. Air France a lansat Paris – Rio de Janeiro, iar British Airways a lansat Londra Heathrow – Bahrain.

Destinațiile British Airways operate cu Concorde

Exact, operatorul britanic a început istoria celor 27 de ani de Concorde prin zboruri spre Bahrain, o țară insulară independentă și suverană din Orientul Mijlociu. De ce? Probabil că mulţi nu-şi mai amintesc. Nici noi nu am găsit o explicaţie. Zborurile transoceanice spre Statele Unite au început pe 26 mai 1976, iar prima destinaţie nord-americană a fost Dulles International, Washington.

Prin broşura de mai jos, apărută în 1977, British Airways evidenţia introducerea New York-ului pe harta destinaţiilor operate cu Concorde.
1977-ba-concorde

Zboruile spre New York au fost inaugurate pe 22 noiembrie 1977, când Curtea Supremă a ridicat interdicţia aeronavei Concorde la New York. British Airways a folosit codul de apel „Speedbird Concorde” pentru a alerta controlorii de trafic şi pentru ai avertiza cu privire la Concorde, un avion cu abilităţi unice şi diferite restricţii.

Video: Concorde – singurul avion supersonic de pasageri

Aeronava Concorde (G-BOAD) a fost singura pictată în livery hibrid – British Airways şi Singapore Airlines. În 1977, cele două companii aeriene operau zborurile cu Concorde, pe ruta Londra – Singapore, în regim codeshare. Zborurile spre Singapore erau operate via. Bahrain.

Vom reveni cu mai multe inormaţii din istoria Concorde şi British Airways.

Leave A Reply

Your email address will not be published.