Cursele internationale din si spre Australia sunt interzise pana in martie 2021, cel putin.

0 464

Majoritatea curselor internaționale din și spre Australia vor fi interzise până în martie 2021, cel puțin, după o prelungire a „stării de urgență”. Astfel, Guvernului Federal din Australia poate impune restricții zborurilor internaționale și navelor de croazieră.În această perioadă, puțin peste 95.000 de rezidenți australieni au primit permisiunea de a părăsi țara după ce au obținut o scutire de la Departamentul Afacerilor Interne și Forței de Frontieră Australiene.

Vaccinarea va fi posibilă abia în 2021.

Greg Hunt, Ministrul Sănătății din Australia, a declarant că în martie 2021 vor fi efectuate primele vaccinări. Totusi, vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie să fie aprobat de către Administrația Independentă a Bunurilor Terapeutice.

Guvernul a achiziționat 10 milioane de doze de vaccin Pfizer. Vaccinarea va fi gratuită pentru toate persoanele ce beneficiază de asigurare medicală, dar nu va fi obligatorie.

În conformitate cu Politica Națională de Vaccinare din Australia, primele persoane care vor beneficia de vaccin vor fi angajații din sistemul medical, urmați de persoanele în vârstă. De asemenea, vor fi vaccinați cu prioritate și cei care suferă de boli cu factor de risc ridicat (cancer, diabet, etc).

Vaccinarea obligatorie pentru călători.

Politica Națională de Vaccinare sugerează că cei care vor dori să călătorească în Australia ar putea fi obligați să prezinte dovada vaccinării. În caz contrar, vor trebui să stea 14 zile în carantină, pe banii proprii.

Vor exista excepții pentru Noua Zeelandă și pentru țările ce fac parte din “COVID-safe travel bubble’, împreună cu pasagerii care prezintă o scutire medicală.

Vă reamintim că Marea Britanie a aprobat în regim de urgență vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, iar 800 000 de doze au ajuns deja în UK. Începând de astăzi, 8 decembrie, va începe campania de vaccinare.

Cât despre obligativitatea vaccinării, compania aeriană Qantas e fermă pe poziție: ”vaccinați-vă sau stați acasă”!

Leave A Reply

Your email address will not be published.