COVID-19 Daily – 6 octombrie 2021: A fost aprobat a treia doză la Pfizer; Rusia interzice marile adunări; Italia are dovezi că noul coronavirus exista din septembrie 2019!

0 854

Pandemia de COVID-19 își urmează cursul sinusoidal și fac noi victime la nivel global. În timp ce unele țări anunță relaxări, altele ”se baricadează” pentru a preveni creșterea alarmantă de noi cazuri. Din păcate, România a depășit pragul de 15 000 de noi cazuri pe zi. Mai jos aveți unele dintre cele mai importate informații despre COVID-19:

  • Agenția de medicamente a Uniunii Europene a aprobat dozele de rapel ale vaccinului Pfizer-BioNTech pentru toate persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) din Amsterdam a declarat că datele referitoare la a treia doză au arătat o creștere a nivelului de anticorpi atunci când se administrează la aproximativ șase luni după a doua doză la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. 
  • Rusia a suspendat întrunirile publice de peste 3.000 de participanți pentru a preveni creșterea infecțiilor cu COVID-19, potrivit unui oficial de la Kremlin. Adunările ar fi permise numai în conformitate cu reglementările emise de medicul sanitar șef al Rusiei, a spus șeful dreptului consumatorului și al pazitorului de bunăstare al țării. Cazurile zilnice s-au ridicat la cel mai înalt nivel din acest an. Kremlinul a implorat oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19, aceasta fiind singura modalitate de a opri răspândirea virusului. 
  • Regiunile Bavariei și Berlinului din Germania au relaxat reglementările de sănătate privind măștile în școli. Anja Karliczek, ministrul federal al Educației, a declarat ziarului Rheinische Post: „Purtarea măștilor interferează cu predarea normală și este stresantă pentru studenți”. 

Portugalia urmează să administreze o a treia doză din vaccinul coronavirus persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste, începând cu săptămâna viitoare. Portugalia are în prezent cea mai mare rată de vaccinare din lume, 85% din populația eligibilă fiind vaccinată complet. 

  • Medicii letoni au lansat un apel către guvern, cerând măsuri rapide și stricte pentru a preveni reapariția pandemiei. Asociația medicală letonă și Asociația medicilor letoni au declarat într-o declarație că sistemul național de sănătate se luptă să facă față numărului mare de pacienți cu coronavirus. 
  • Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au avertizat împotriva călătoriilor către o listă de țări, inclusiv Austria, Croația, Letonia, Franța, Islanda și Portugalia. Acest lucru se întâmplă în contextul în care SUA a anunțat că va relaxa condițiile de călătorie dintre SUA și Europa.
  • Un studiu efectuat în Italia a găsit dovezi ale noului coronavirus încă din septembrie 2019, cu cinci luni înainte de primul diagnostic clinic oficial al țării. Cercetătorii de la Universitatea din Milano au retestat probe de la pacienți cu simptome „asemănătoare rujeolei” și au descoperit acid ribonucleic (ARN) de la virus la un pacient datând din acea lună. 
  • Luni, Irlanda a raportat 892 de noi cazuri cu COVID-19, scăzând sub 1 000 de cazuri pentru prima dată de la jumătatea lunii iulie, potrivit Departamentului irlandez de sănătate.

Până în prezent, la nivel global au fost raportate 236 624 144 de cazuri cu noul coronavirus, din care 4 832 164 de persoane au pierdut lupta cu virusul, în timp ce 213 744 952 de persoane au fost declarate vindecate. În realitate, posibil ca numărul real de cazuri cu COVID-19 să fie mult mai mare, la fel si cel al persoanelor decedate cu influențe de coronavirus!

Leave A Reply

Your email address will not be published.