COVID-19 Daily – 24 noiembrie: Proteste în Europa; Franța va accepta doza booster pentru toți adulții vaccinați; Slovacia a adoptat restricții pentru nevaccinați

0 630

Situația pandemiei la nivel global este incertă, cu suișuri și coborâșuri. Tările europene, în ciuda numărului tot mai mare de vaccinați, continuă să impună restricții drastice pe plan local. Austria a intrat într-un lockdown temporar, Olanda a activat un lockdown parțial, iar Germania tocmai a introdus certificatul digital la locul de muncă. Evident că toate aceste măsuri a dus la un val de indignare din partea cetățenilor, ceea ce a dus și la proteste ample în respectivele state. Hai să vedem noutățile despre pandemie:

  • Premierul Franței, Jean Castex, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după ce a aflat că una dintre fiicele sale a luat virusul. Castex se va izola timp de 10 zile. Bărbatul de 56 de ani fusese vaccinat complet în primăvară și nu mai fusese niciodată testat pozitiv. Vă reamintim că luni, premierul Franței s-a întâlnit cu premierul belgian, Alexander De Croo.
  • Proteste ample au fost raportate la Bruxelles în urma cărora trei polițiști au fost răniți. Oamenii au ieșit în stradă duminică, scandând „libertate”, și au protestat împotriva măsurilor mai dure, inclusiv munca de acasă și purtarea obligatorie a măștilor. De Croo a declarat presei „trăim într-o țară liberă, putem protesta, dar felul în care s-au comportat unii manifestanți nu are nicio legătură cu libertatea”.

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a făcut o declarație apăsătoare: ”Probabil până la sfârșitul acestei ierni, așa cum se spune uneori cinic, aproape toată lumea din Germania va fi vaccinată, vindecată sau decedată.

  • În Olanda, premierul Mark Rutte a descris demonstrațiile din weekend drept  „violență pură sub pretextul unui protest”. Revenirea țării la un lockdown parțial, cu baruri, cafenele, restaurante și supermarketuri închizându-se la ora 20:00, a dus la trei zile de violență cu cel puțin 130 de arestări. Guvernul a declarat luni că oamenii trebuie să respecte măsurile, altfel vor fi implementate restricții suplimentare .
  • Slovacia este cea mai recentă țară care a adoptat restricții pentru cei nevaccinați, deoarece se luptă cu una dintre cele mai mari rate de infecție din lume. Cei care nu au primit vaccinuri nu mai au voie să intre în alte magazine decât în ​​cele considerate esențiale, alimentare și farmacii, chiar dacă au un test recent negativ.
Leave A Reply

Your email address will not be published.