COVID-19 Daily – 15 noiembrie: Marea Britanie aproba doza booster la persoane de peste 40 de ani; rata de infectare din Germania a ajuns la cel mai înalt nivel.

0 167

În timp ce unele state se pot lăuda cu vaccinare record, altele se ”laudă” cu recorduri de noi cazuri de coronavirus. Germania, Rusia, Austria, printre statele afectate de noul val de COVID-19. Hai să vedem noutățile despre pandemie:

  • Austria a autorizat primul lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani. Măsura este luată pentru a stopa creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de coronavirus și a presiunii în creștere asupra unităților de terapie intensivă. Austria este prima țară din lume care ia această măsură drastică. Carantina pentru nevaccinați intră în vigoare la miezul nopții.
  • Marea Britanie a aprobat administrarea dozei booster pentru persoanele cu vârsta peste 40 de ani. În prezent, orice persoană în vârstă de peste 50 de ani, alături de lucrătorii medicali vulnerabili și lucrătorii din prima linie, sunt eligibile pentru doza booster.

Rusia a raportat ceea ce este aproape de maximul istoric la decese și cazuri noi.

  • Rusia a raportat ceea ce este aproape de maximul istoric la decese și cazuri noi. Numărul morților a ajuns la 1.211 în ultimele 24 de ore. Cifrele vin la o săptămână după ce cea mai mare parte a Rusiei a ridicat lockdownul de cinci zile la locul de muncă, menită să reducă creșterea numărului de cazuri.
  • Italia anchetează rețelele antivacciniști pentru instigare la violente pe grupurile online. Au fost făcute percheziții în 16 orașe din țară și au vizat 17 dintre cei mai radicali participanți pe grupul Telegram „Jos Dictatura”, care are zeci de mii de adepți și este „caracterizat prin incitarea permanentă la ură și încurajarea crimelor grave”.
  • Al doilea cel mai mare operator de cinematograf din lume, Cineworld, declară că vânzările sale au atins 90% din nivelurile de dinainte de COVID, în octombrie 2021. Acest lucru a dus la creșterea acțiunilor companiei listate la Londra cu 14%. Revenirea în cinematografe a fost ajutată de filme cu buget mare, inclusiv Marvel’s Black WidowShang-Chi and the Legend of the Ten Rings.
  • Bahrain a devenit prima țară din lume care a aprobat utilizarea de urgență a medicamentului Evusheld de la AstraZeneca. Acesta va fi limitat la persoanele cu ocupații care îi expun riscului de transmitere, precum și la adulții care suferă de imunodeficiență sau care iau imunosupresoare.
Leave A Reply

Your email address will not be published.