Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

COVID-19 Daily – 11 noiembrie: numere record de noi cazuri în Germania, Ungaria, Cehia; Doza booster este obligatorie în Franța!

0 623

Pandemia de COVID-19 ne surprinde zilnic. Efervescența din jurul acestui subiect continuă să se amplifice pentru că noul coronavirus continuă să facă noi victime. Tot mai multe țări europene se confruntă cu numere record de noi cazuri de COVID-19, însă numărul celor ce dezvoltă forme grave și chiar mor este mic în comparație cu alte valuri pandemice. Însă hai să vedem noutățile prezentului:

  • Persoanele cu vârsta sub 30 de ani din Germania ar trebui să primească numai vaccinul Pfizer, conform recomandării comitetului consultativ pentru vaccinuri din țară. Comitetul, cunoscut sub numele de STIKO, a declarat că vaccinul Pfizer are o rată mai mică de cazuri de inflamație a inimii la persoanele mai tinere față de vaccinul Moderna. De asemenea, a recomandat ca femeilor însărcinate să li se administreze vaccinul Pfizer.
  • Germania a raportat miercuri un nou record de cazuri noi zilnice – 39.676 de cazuri în ultimele 24 de ore. Însă trebuie menționat faptul că Germania raporteaza un număr relativ scăzut de persoane decedate zilnic, în medie 200 de cazuri. România raportează peste 400 de persoane decedate în 24 de ore la 7000 de cazuri noi. Aici face diferența rata de vaccinare.

Cehia a raportat, de asemenea, un număr record de infecții zilnice – 14.539 de cazuri noi. Guvernul premierului Andrej Babis a refuzat să impună o nouă izolare, în ciuda numărului tot mai mare de infecții.

  • Grecia se alătură Germaniei și Cehiei în raportarea celui mai mare număr de infecții zilnice de la începutul pandemiei. Ne confruntăm cu un al patrulea val, care afectează în principal persoanele nevaccinate”, a spus premierul Kyriakos Mitsotakis. Utilizarea pașapoartelor digitale a devenit obligatorie în cafenelele și restaurantele în aer liber și în spațiile publice interioare.
  • Ungaria a raportat, de asemenea, cel mai mare număr de infecții zilnice de la începutul lunii aprilie, cu 8.434 de cazuri noi miercuri. Numărul de spitalizări a crescut și el în ultima perioadă, întrucât țara pare să fie pe punctul de a experimenta un nou val de cazuri.
  • Persoanele în vârstă de peste 65 de ani din Franța vor trebui să facă doza booster pentru a-și păstra pașapoartele de vaccin valabile și pentru a „trăi o viață normală”, conform declarațiilor făcute de președintele Emmanuel Macron. Pașaportul digital este necesar pentru a accesa multe locuri care fac parte din viața obișnuită în Franța, inclusiv cafenele și restaurante. Franța este una dintre țările cu cel mai înalt nivel de imunizare din Europa, cu 69% din populația sa care a primit două doze de vaccin. Noua regulă pentru persoanele peste 65 de ani va intra în vigoare pe 15 decembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.