Singapore nu va mai acoperi costurile de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19 care au refuzat vaccinarea.

1 838

Singapore nu va mai acoperi costurile medicale ale pacienților cu Covid-19 care sunt eligibili să se vaccineze împotriva virusului, dar au ales să nu o facă, spune reprezentantul ministerului sănătății.

Din 8 decembrie, vom începe să taxăm pacienții cu Covid-19 care au refuzat să se vaccineze”, a spus ministrul într-un comunicat. Cei care nu sunt eligibili pentru vaccinuri vor fi scutiți de la această regulă. Vor face excepție de la regulă și copiii sub 12 ani. Singapore va continua să acopere cheltuielile pacienților parțial vaccinați, până pe 31 decembrie, pentru a le oferi timp să își facă a doua doză, a spus ministerul Sănătății.

Anunțul a venit pe măsură ce numărul cazurilor grave, care au fost în principal în rândul persoanelor nevaccinate, s-a stabilizat, dar rămâne ridicat, a spus ministerul. Din cele aproximativ 280 de paturi de la terapie intensivă pentru pacienții cu Covid, 134 sunt ocupate de persoane nevaccinate, a declarat Janil Puthucheary, un înalt demnitar, la o conferință de presă.

Singapore a vaccinat peste 80% din populație, depășind majoritatea celorlalte țări. Dar numărul existent de cazuri grave a pus o presiune atât de mare asupra sistemului de sănătate din Singapore, încât oficialii au spus că vor extinde capacitatea totală a spitalelor de la 2500 la 4.000 de paturi, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Majoritatea pacienților cu Covid, vulnerabili la boli severe și care necesită terapie intensivă, sunt persoane cu vârsta de 60 de ani și peste, a spus dl Puthucheary. Cel puțin 6% dintre persoanele de 60 de ani și peste din Singapore nu au primit încă vaccinuri, potrivit Ministerului Sănătății.

Leave A Reply

Your email address will not be published.