blank

Coronavirus: Brussels Airlines repatriază 9500 de belgieni din 14 țări. Vezi câte zboruri vor fi operate!

0 473

În plină pandemie de COVID-19, țările europene și-au închis granițele și au blocat accesul cetățenilor străini. Aceste măsuri au dus la anularea zborurilor. Astfel, mii de persoane, în majoritatea lor turiști, au rămas blocate prin diferite colțuri ale lumii. Belgia are 9500 de cetățeni blocați în 14 țări.

Brussels Airlines a anunțat că suspendă temporar operațiunile comerciale, în perioada 21 martie – 19 aprilie, dar va opera 56 de zboruri de repatriere pentru a aduce acasă toți cetățenii belgieni blocați și echipajele companiei. Operațiunea a fost demarată pe 18 martie. Primele 4 zboruri au fost operate din Agadir și Marrakech, Maroc, fiecare având la bord 180 de pasageri.

Brussels Airlines repatriază 9500 de belgieni din 14 țări

Brussels Airlines va păstra câteva aeronave pentru operațiuni speciale făcute în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe din Belgia. În acest moment, 56 de zboruri de salvare sunt planificate să aducă 9.500 de belgieni din 14 țări la Bruxelles, inclusiv Gambia, Maroc, Spania și Portugalia.

Brussels Airlines mulțumește echipajului personalului navigant (însoțitori de bord și piloți) pentru că s-au oferit voluntari să omoreze aceste zboruri speciale în momente dificile, făcând posibilă aducerea pasagerilor belgieni acasă.

Toți belgienii, care se află în prezent în străinătate și caută să se întoarcă în Belgia, sunt invitați să se înregistreze pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.