blank

Coronavirus: British Airways anulează zborurile cu A318 pe ruta Londra City – New York

0 1.277

Da, ați citit bine. British Airways anuleaza zborurile cu Airbus A318 pe ruta Londra City – New York (JFK). Vorbim de zborurile cele mai lungi operate cu aeronave BabyBus. Acestea vor fi anulate în perioada 24 martie – 25 octombrie 2020.

British Airways operează această rută premium – Londra City – New York – cu avioane A318 configurate all business cu 32 de locuri. În mod normal, un A318 poate transporta până la 132 de pasageri în clasa economică.

British Airways anuleaza zborurile pe ruta Londra City – New York

Zborurile Londra City – New York au indicativele BA001 și BA002, aceleași pe care BA le folosea pe zborurile operate cu supersonicul Concorde.

La dus, aeronava face o escală tehnică la Aeroportul Shannon, Irlanda. Și asta pentru că nu poate decola cu o cantitate prea mare de carburant de la Londra. Pista de la Aeroportul Londra City are o lungime de doar 1508 metri.

Zborul de retur poate fi operat fără escală pentru că pistele sunt mai lungi la Aeroportul Internațional JFK – New York, iar aeronava poate transporta mai mult carburant în rezervoarele sale.

Totodată, BA002 New York – Londra este cel mai lung zbor operate cu un avion Airbus A318, cel mai mic din familia de avioane Airbus A320. British Airways operează zborurile Londra City – New York cu 2 avioane A318, indicativele G-EUNA și G-EUNB. După anularea rutei, încă nu se știe care va fi soarta celor 2 avioane Babybus.

Zborurile Londra City – New York au fost anulate din cauza cererii reduse, provocată de pandemia cu noul Coronavirus. Dar și din cauza noilor restricții impuse de Statele Unite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.