Coronavirus: Statele Unite ale Americii restricționeză călătoriile din / spre Europa, timp de 30 de zile

0 652

Pe 11 martie 2020, Statele Unite ale Americii au anunțat, prin președintele Donald Trump, cea mai amplă măsură pentru combaterea epidemiei cu noul Coronavirus. Pentru 30 de zile, Statel Unite ale Americii restricționeză călătoriile din / spre Europa.Măsura luată va intra în vigoare începând cu ziua de vineri, 13 martie 2020, la miezul nopții. Restricția acoperă și se aplică în Spațiul Schengen, care este format din 26 de țări: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția.

Statele Unite ale Americii restricționeză călătoriile

Există și o excepție – Marea Britanie, care a înregistrat un număr de 460 de cazuri de Coronavirus. Și dacă ar fi să ne luăm după documentul aprobat de oficialii americani, restricția nu s-ar impune țărilor ca Romania, Bulgaria si Croatia. Sunt țări din Uniunea Europeană, dar nu fac parte din Spațiul Schengen.

Totodată, restricția de a călători între Europa și Statele Unite nu se aplică rezidenților permanenți legali și membrilor familiilor cetățenilor americani. În Statele Unite au fost înregistrate 1281 de cazuri de COVID-19 și 38 de decese.

Avertizarea de călătorie pentru Europa este la nivel 3. În timp ce avertizarea pentru China este la nivel 4, conform clasificării americane. Cetățenii americani sunt sfătuiți să evite călătoriile în tările din Europa. Bătrânul continent devine al doilea cel mai mare focar de Coronavirus din lume, după China. Au fost înregistrate 17442 de cazuri și 711 decese. Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de Coronavirus.

Această restricție de călătorie vine la pachet cu numeroase zboruri anulate între Statele Unite ale Americii și Europa. Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.