blankblank

Coronavirus: China sare in ajutorul Italiei cu ajutoare și specialiști în coronavirus

0 16.310

Epidemia de Coronavirus pare de nestăpânit în Europa, în special în Italia. Conform ultimelor rapoarte, Italia a înregistrat 15,113 cazuri, dintre care 1,016 persoane și-au pierdut viața și 1,258 de persoane s-au vindecat.

Ținând cont că epidemia se extinde în majoritatea țărilor din Europa, statele precum Franța sau Germania au refuzat să ofere ajutor Italiei. Până la urmă și țările respective au nevoie de resurse. România a interzis exportul de echipamente medicale și medicamente, care ar putea fi folosite în combaterea epidemiei cu noul Coronavirus.

China sare in ajutorul Italiei

9-experti-china-ajutoare-italia

Ținând cont de situație, China a decis să trimită 9 experți în Coronavirus și 31 de tone de ajutoare, inclusiv plasma de la pacienții vindecați, medicamente antivirale, echipamente medicale. Printre care și 1.000 ventilatoare, 100.000 măști, 20.000 echipamente de protecție, 50.000 teste. Conform declarațiilor făcute de Chen Haitao, șeful adjunct al spitalului Ruijin, ajutoarele trimise îi vor ajuta pe italieni să construiască 30 de secții de terapie intensivă.

Chinezii au mai trimis și măști, ventilatoare, monitoare, defibrilatoare, toate dotate cu manuale de operare și interfețe în limba engleză. Echipamentele pot fi utilizate imediat. Menționăm că aceste ajutoare sunt oferite cu sprijinul Crucii Roșii din China și Italia.

9-experti-china-ajutoare-italia

Zborul special MU787, pe ruta Shanghai – Roma, a fost operat de China Eastern Airlines cu un Airbus A350-900.

Leave A Reply

Your email address will not be published.