Coronavirus: Aeroporturile din Italia se ”golesc” de pasageri și zboruri

1 1.844

Epidemia cu noul Coronavirus s-a mutat din China în nordul Italiei. Pe 1 martie 2020, În Italia erau înregistrate aproximativ 1700 de cazuri și 35 de decese. Restricțiile impuse în regiune, dar și frica de noul virus au dus la ”golirea” aeroporturilor de zboruri și pasageri.Wizz Air, Lufthansa Group, easyJet, British Airways, American Airlines, Delta Airlines, Turkish Airlines, acestea sunt doar câteva dintre companiile aeriene care au anunțat anularea zborurilor spre destinații din Italia.

Cele mai afectate aeroporturi se regăsesc în zonele focarelor cu noul Coronavirus, adică Lombardia, Emilia-Romagna și Veneto. Și aici enumerăm aeroporturile din Torino, Milano, Veneția, Bologna și chiar Roma. Măsurile sunt luate pe o perioadă cuprinsă între 2 săptămâni și 4 săptămâni.

Aeroporturile din Italia se ”golesc”

Wizz Air a anunțat că-și diminuează cu până la 60% activitatea operaționmală spre nordul Italiei. Măsurile vor fi luate în perioada 11 martie – 2 aprilie 2020. Au fost afectate inclusiv zborurile Wizz Air din România spre Italia, dar și zborurile din Republica Moldova. Sunt și rute anulate integral, cum ar fi: Craiova – Bologna, Suceava – Bologna și Timișoara – Bergamo.

Lufthansa Group a anunțat diminuarea cu 25% a operațiunilor din / spre Italia. Aici intră toate măsurile luate de Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines. Măsurile sunt luate pentru următoarele 2 săptămâni, cu posibilitatea de a fi prelungite până la finalul lunii martie.

British Airways și companiile partenere din IAG Group au anunțat reducerea numărului zborurilor spre destinațiile din Italia. Totodată, British Airways a anunțat că a redus numărul zborurilor și spre destinații din China și Coreea de Sud.

Turkish Airlines a luat o măsură radicală și a anulat toate zborurile din / spre Italia (7 destinații afectate) până pe 10 martie cu posibilitatea de prelungire. Dar și spre destinații din Coreea de Sud (Seul) și Irak (5 aeroporturi deservite). De asemenea El Al a anunțat suspendarea zborurilor între Israel și Italia pe durata a 2 săptămâni.

Din Statele Unite, Delta Air Lines a anunțat suspendarea zborurilor pe ruta New York-JFK și Milano-Malpensa, o măsură luată până la 1 mai. Rotația zilnică între New York-JFK și Roma nu este afectată. United a luat, de asemenea, măsura să suspende zborurile pe ruta Newark – Malpensa. American Airlines a anulat zborurile pe rutele: Miami – Milano Malpensa și New York JFK – Milano Malpensa. Măsura a fost luată până la final de aprilie.

În majoritatea cazurilor, aceste suspendări vin pe fondul redus al vânzărilor. Tot mai mulți pasageri își anulează călătoriile spre Italia, iar rezervările sunt în scădere. Companiile aeriene sunt nevoite să ia astfel de măsuri pentru a diminua pierderile financiare.

Oamenii refuză să mai călătorească spre destinațiile din Italia pentru că ar însemna să stea în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, după ce se întorc din aceste destinații.

Vom reveni cu amănunte!

Leave A Reply

Your email address will not be published.