Condițiile de călătorie din România spre Italia, în contextul pandemiei de COVID-19!

0 1.858

Upate COVID-19 Italia: masca FFP2 va fi obligatorie în avioane, trenuri, vapoare, autobuze!


Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare Italia, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 16 decembrie 2021, toate persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterior intrării pe teritoriul italian trebuie să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, următoarele documente (cumulativ):

Condițiile de călătorie din România spre Italia

a. formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), în format digital sau tipărit;

b. certificatul verde COVID-19, care să ateste efectuarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile anterior intrării în Republica Italiană, sau trecerea prin boală, într-un interval de maximum 6 luni anterior intrării, sau o altă certificare echivalentă;

c. dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Republica Italiană, sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 24 de ore înaintea intrării.

Persoanele nevaccinate trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile de la intrarea pe teritoriul italian, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Copiii cu vârsta de până la 6 ani sunt scutiți de la reguli

Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte la intrarea în Republica Italiană dovada efectuării unui test molecular sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt supuși măsurii izolării, cu excepția celor care sunt însoțiți de părintele sau părinții care se află în posesia unui certificat ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

În Italia, începând cu data de 15 decembrie 2021, certificatul verde COVID-19, va avea o valabilitate de 9 luni de la data administrării dozelor succesive primei doze, sau de la data vindecării. Conform unui decret al Consiliului de Miniștri italian emis la data de 24 decembrie 2021, începând cu 1 februarie 2022, valabilitatea certificatului verde COVID-19 se va reduce de la 9 la 6 luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.