COVID-19 Italia: masca FFP2 va fi obligatorie în avioane, trenuri, vapoare, autobuze!

2 2.542

Noul decred aprobat de autoritățile din Italia aduce o serie de noi reguli privind utilizarea echipamentelor individuale de protecție. Începând cu 29 decembrie 2021, italienii vor fi obligați să poarte măști de tip FFP2 în mijloacele de transport, magazine, teatre, stadioane, aeroporturi și în multe alte locuri publice, la interior și exterior. Noile măsuri vor fi valabile până pe 31 ianuarie 2022.


Totodată, va fi interzis consumul de băuturi și alimente în zonele închise. În concluzie, cei ce vor merge la film nu vor mai putea să consume băuturi răcoritoare și popcorn. Aceste măști de calitate superioară vor trebui purtate și la bordul avioanelor, în trenuri, feriboturi, autobuze, tramvaie, autocare și metrou.

Vezi diferențele între măștile FFP1 – FFP2 – FFP3 – KN95! Ghid despre cum să alegi masca de protecție potrivită pentru tine.

Conform noilor reguli, masca va fi obligatorie inclusiv în zonele albe, cu cel mai scăzut risc epidemiologic. Decizia a fost luată cu scopul de a stopa elanul galopant de răspândire pe care-l are noua tulpină Omicron. Italia a început să raporteze peste 45000 de noi cazuri cu COVID-19 în 24 de ore.

Odată cu aprobarea noilor măsuri, Italia a interzis toate spectacolele dedicate Anului Nou. Au fost interzise și petrecerile și spectacolele de masă. Cluburile de noapte și locațiile similare vor rămâne, de asemenea, închise până pe 31 ianuarie.

De asemenea, Guvernul a decis să reducă valabilitatea certificatelor de vaccinare de la nouă luni la șase luni, începând cu 1 februarie. Asta în timp ce Green Pass-ul va fi solicitat în tot mai multe locuri, inclusiv la muzee. Doza booster se va putea administra la 4 luni de la vaccinarea completă, în loc de 6 luni cum era până acum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.