Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Cipru va redeschide granitele pentru turistii vaccinati din 65 de tari, inclusiv România, din 10 mai

0 707

Cipru va redeschide granitele tarii pentru turistii vaccinati, începând cu 10 mai. Vizitatorii vor putea să intre pe teritoriul cipriot fără a avea nevoie de un test Covid negativ și fără a fi necesară măcura carantinării.

„Vom notifica partenerii noștri din aproximativ 65 de țări că, începând cu 10 mai, intrarea va fi facilitată pentru călătorii care au finalizat vaccinarea fără a fi nevoie de teste Covid negative sau de carantină”, ​​a declarat ministrul Turismului, Savvas Perdios. El a declarat agenției de știri din Cipru că, în lista țărilor incluse pe listă, se regăsesc și Armenia, Bahrain, Canada, Egipt, Kuweit, Liban, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite și Elveția.

Cipru va redeschide granitele tarii pentru turistii vaccinati.

Cipru, membru al Uniunii Europene, va accepta turiștii care au finalizat vaccinarea, indiferent dacă ceștia au așteptat 10-14 zile înainte de a călători, sau nu. Perdios a declarat că acest nou program, va contribui la reînvierea sectorului turistic marcat și decimat de pandemie.

Guvernul cipriot a declarat că britanicii vaccinati cu ambele doze ar putea călători în scop turistic și fără restricții, de la 1 mai 2021. Dar în prezent, Cipru nu a spus încă modul în care turiștii britanici vor fi obligați să demonstreze că au ambele doze de vaccin. De asemenea, turiștii care vor intra pe teritoriul cipriot, vor trebui să respecte protocoalele de sănătate aplicate local, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii și distanțarea fizică.

Marea Britanie este cea mai mare piață a insulei, turiștii britanici reprezintând o treime din totalul turiștilor sosiți în țară. Doar în 2019, au fost aproape patru milioane de turiști britanici. De asemenea, Israel este a treia „sursă” de turiști pentru Cipru. Rămâne de văzut dacă și când autoritățile britanice vor ridica restricțiile de călătorie impuse.

Cipru a intrat într-un blocaj, după o creștere record a cazurilor de coronavirus.

În acest moment, Rusia – a doua cea mai mare piață turistică a insulei – a suspendat toate zborurile spre Cipru, până la o notificare ulterioară. Acest lucru s-a întâmplat din cauza numărurlui mare de cazuri din Cipru. „Suntem încrezători că, odată ce numerele se vor îmbunătății, zborurile charter vor fi permise din nou, lucru care sperăm să se întâmple în următoarele săptămâni, pe măsură ce vaccinarea progresează”, a spus Perdios.

Industria turistică a insulei a fost devastată de restricțiile de călătorie impuse la nivel global de pandemia de COVID-19, sosirile scăzând cu peste 84%, doar anul trecut. Turismul contribuie cu aproximativ 15% din PIB, dar câștigurile au scăzut cu 85% în 2020.

Insula a înregistrat 298 de decese, dintr-un total de 61.576 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.