Cipru va primi turiști britanici vaccinați începând cu luna mai 2021

0 548

Cipru a declarat că își va deschide granițele tuturor britanicilor vaccinați începând cu luna mai, dar restricțiile de călătorie ale guvernului britanic vor fi în continuare în vigoare.

Guvernul cipriot a declarat că britanicii vaccinati cu ambele doze ar putea călători în scop turistic și fără restricții, de la 1 mai 2021. Dar în prezent, Cipru nu a spus încă modul în care turiștii britanici vor fi obligați să demonstreze că au ambele doze de vaccin.

Rămâne de văzut dacă și când autoritățile britanice vor ridica restricțiile de călătorie impuse.

Ministrul adjunct al turismului din Cipru, Savvas Perdios, a declarat că țara sa le va permite britanicilor vaccinați cu vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să intre în țară fără a fi nevoie de un test negativ sau de a fi puși în carantină. Turiștii ar trebui să aibă a doua doză administrață cu cel puțin șapte zile înainte de călătorie, a adăugat ministrul.

În prezent, vaccinurile aprobate de EMA sunt Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca și Moderna.

Această decizie luată de Cipru nu e întâmplătoare. Britanicii reprezintă cei mai mulți turiști care aleg să călătorească în Cipru. În 2019, Oficiul pentru Statistica Națională a raportată că peste 1 milion de britanici au călătorit în Cipru.

Pe lângă britanici, Cipru îi așteaptă și pe israelieni, fiind încheiat deja un acord similar care permite turiștilor israelieni vaccinați să intre în țară de la 1 aprilie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.