Certificatul digital COVID va putea fi folosit și pentru acces în hoteluri, restaurante, cinematografe sau la evenimente în spații în chise / deschise.

0 646

Certificatul digital COVID UE a fost implementat cu succes în Uniunea Europeană. Ca prim scop, acest certificat are rolul de a facilita călătoriile între țările UE. Practic, cu ajutorul lui puteți demonstra că v-ați vaccinat, testat de COVID-19 sau v-ați vindecat de COVID-19. Totodată, acest formular are un cod unic QR, care nu poate fi falsificat, plus standardizarea la nivel european.Eu am descărcat certificatul digital în câteva minute pentru că m-am vaccinat în România cu Moderna. Conform termenului de valabilitate, acesta ar trebui să mă ajute să călătoresc, fără a sta la cozi interminabile prin aeroporturi, până în iunie 2022.

Pe lângă această primă utilitate, tot mai multe țări din Uniunea Europeană au decis să-i mai atribuie o funcție. În baza acestui certificat digital, oamenii pot deschide ”ușile” hotelurilor, magazinelor, restaurantelor, cinematografelor și a tuturor locurilor aglomerate! Cu alte cuvinte, revenirea la viața socială se va face cu certificatul de sănătate.

Nu spunem că e bine sau rău, dar sub amenințarea valului 4 de coronavirus by Delta, 16 țări din UE au luat această măsură / vor lua această măsură pentru a facilita întoarcerea oamenilor la viața socială: Austria (15 august); Belgia (13 august); Cipru (9 iulie); Danemarca; Franţa (9 august); Germania (în discuție); Grecia (în discuție); Irlanda; Italia (6 august); Letonia; Lituania; Luxemburg (10 iunie); Olanda (în discuție); Portugalia; Slovenia; Spania (regiunea Galicia).

Probabil va fi o chestiune de timp până când noua măsură va fi adoptată și în România, sau poate NU. Aparent, noua măsură are o logică, dar trebuie gândită, explicată și implementată bine. Nu trebuie să existe discriminare între oameni, nu se pot îngrădi anumite drepturi. Însă cu toții avem dreptul la sănătate!

Voi v-ați vaccinat / testat / vindecat de COVID? Aveți certificat digital COVID UE?

Leave A Reply

Your email address will not be published.