blankblank

5 recomandări pentru o călătorie cu avionul fără griji în această perioadă

0 2.079

1 din 5 zboruri cu plecare din România suferă, cel puțin, o modificare a orarului de zbor. 1 din 15 pasageri își greșeste rezervarea efectuată și are nevoie de asistență în a remedia informațiile introduse eronat. Timpul de așteptare în aeroporturile din țară este dublu față de acum 4 luni.

Acestea sunt statisticile începutului de sezon de vârf care a adus celei mai mari platforme de rezervari de bilete de avion din Romania, Vola.ro. creșteri substanțiale față de vara anului trecut și un rulaj de aproximativ 90% comparativ cu vânzările de bilete de avion din vara anului 2019.

Vânzările de bilete de avion se apropie de pragul de 90% față de anul 2019.

Tendințele în turism arată deja revenirea la obiceiurile de consum existente înainte de pandemie, cum ar fi city-break-urile, vacanțele active și de explorare a regiunilor turistice europene. Eliminarea restricțiilor pentru cei vaccinați, condițiile mult mai lejere pentru călătorii, relaxarea restricțiilor pandemice la nivel european și introducerea Certificatul Digital COVID UE au dus la o creștere a interesului românilor pentru călătorii și la un volum aproape de nivelul anului 2019 pentru Vola.ro.

Redeschiderea Europei a generat un val de rezervări din partea românilor care își doreau să călătorească, dar care erau descurajați de limitările impuse de autorități. În condițiile unui număr de zboruri cu până la 33% mai mic decât în anul 2019 și al reducerii efectivelor de personal din aeroporturi și din echipele companiilor aeriene, sezonul de vară pune o presiune imensă pe întreaga industrie.

Certificatul Digital COVID UE va aduce un val suplimentar de rezervări de vacanțe și bilete de avion.

Fiecare pas făcut de autoritățile europene sau naționale în direcția organizării călătoriilor, în contextul pandemic, a însemnat o creștere a cererii de pachete turistice sau bilete de avion. Astfel, introducerea Certificatul Digital COVID UE, care atestă imunitatea în fața COVID-19, va facilita călătoriile în perioada următoare și va contribui la eficientizarea întregului proces de verificare a documentelor necesare unei călătorii în perioada pandemică.

Certificatul Digital COVID UE nu este dedicat doar celor vaccinați. Acesta poate fi obținut atât de persoanele vaccinate, cât și de cele care au un test PCR negativ sau care au trecut deja prin boală și va putea prezenta astfel dovada îndeplinirii condițiilor de intrare într-un anumit stat.

5 lucruri pe care le pot face românii care își doresc să călătorească în perioada următoare pentru o vacanță fără griji:

  • Atenție sporită în procesul de rezervare al biletelor de avion. 1 din 15 români introduce cel puțin o informație greșită în rezervarea biletelor de avion, situație care necesită demersuri suplimentare pentru modificarea sau validarea rezervării și uneori chiar costuri suplimentare pentru pasager. 
  • Urmărirea periodică a situației zborului achiziționat. În ultimele săptămani, 1 din 5 zboruri a suferit cel puțin o modificare a orarului de zbor, de aceea este necesară urmărirea periodică a situației zborului ales.

Verificarea constantă a condițiilor de călătorie la destinație și la retur

  • Verificarea constantă a condițiilor de călătorie la destinație și la retur. Deși din ce în ce mai multe țări ridică restricțiile pentru călătorii români, acestea încă sunt într-o continuă schimbare sau pot suferi modificări și este în responsabilitatea calatorilor și nu a operatorilor de turism să le verifice și să se asigure că le îndeplinesc. 10% din interacțiunile cu operatorii de turism sunt despre condițiile de călătorie, informații care se pot afla la o căutare online pe site-ul MAE.ro. Călătorii sunt sfătuiți să își ia informații doar din surse oficiale și să completeze corect și complet toate documentele solicitate de statul în care intenționeazaă să călătorească pentru a evita producerea unor eventuale controale suplimentare și întârzieri la punctele de frontieră.
  • Planificarea completă a zborului încă din momentul rezervării. Mulți pasageri adaugă multiple servicii adiționale post rezervare: bagaje, locuri, asigurare, check-in. Vola.ro sfătuiește călătorii să planifice cu atenție rezervarea deoarece adăugarea acestor servicii, ulterior, crește costurile rezervării finale. Adăugând toate serviciile adiționale dorite încă de la momentul rezervării optimizează costul final platit pentru călătorie.
  • Timpul de așteptare în aeroport a crescut cu până la 50% în sezonul de vară. Conform statisticilor marilor aeroporturi europene, timpul de așteptare în aeroport poate crește cu până la 50% în perioadele de vârf, cum este și sezonul de vară. Astfel, dacă în mod normal pentru formalitățile de check-in, control de securitate și îmbarcare erau recomandate 1.5 – 2 ore înainte de ora anunțată de decolare, în contextul aglomeraării aeroporturilor și al personalului aeroportuar mult subdimensionat, Vola.ro recomandă turiștilor români ca în această perioadă să își ia o marjă de cel putin 2.5 – 3 ore înainte de ora decolării.
Leave A Reply

Your email address will not be published.