Noile reguli de călătorie în Germania: toți călătorii trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada vindecării în urma infectării cu COVID-19!

0 787

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare în Republica Federală Germania, în contextul pandemiei de COVID-19.Potrivit informațiilor publicate de autoritățile germane, începând cu data de 1 august 2021, toate persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic și trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Astfel, dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene este completă și au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator efectuat cu cel puțin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

Dovada testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte. Regulile se aplică indiferent de modalitatea de acces pe teritoriul german (aeriană, terestră, navală).

Obligația de înregistrare a intrării în Germania

Obligația de înregistrare a intrării în Germania se aplică tuturor persoanelor care în ultimele 10 zile anterioare intrării pe teritoriul german s-au aflat în zone de risc. În acest scop, călătorii trebuie să înregistreze online toate datele solicitate, precum și să încarce în sistem eventualele documente justificative privind testarea, vaccinarea sau vindecarea, urmând a primi o confirmare într-un document format .pdf.

Confirmarea trebuie să fie disponibilă și să poată fi prezentată/predată la cererea autorităților sau a companiei de transport. Întreaga procedură poate fi efectuată, inclusiv în limba română, prin intermediul portalului: www.einreiseanmeldung.de.

Persoanele care nu pot efectua înregistrarea digitală mai sus-menționată vor completa un formular substitut, a cărui variantă în limba engleză poate fi descărcată la pagina de internet: https://www.bundesgesundheitsministerium.de.

Dacă formularul substitut nu este solicitat de nicio autoritate sau de compania de transport, atunci călătorii sunt obligați să efectueze înscrierea digitală imediat după intrarea în Germania sau, alternativ, să transmită formularul prin poștă la următoarea adresă: Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, 69990 Mannheim.

Mai multe informații despre regulile de călătorie în Germania și pe teritoriul Germaniei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.