Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Certificatul digital COVID-19 UE va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților. Accesul în hoteluri se face în baza certificatului!

0 658

Astăzi, 22 octombrie 2021, CNSU a aprobat Hotărârea 91 cu privire la noile reguli ce se vor aplica din 25 octombrie, acestea având rolul de a stopa răspândirea noului coronavirus. Certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților publice. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele!

Astfel, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în malluri, restaurante, hoteluri și pentru a ieși din casă după ora 22.00. Vor fi luate în considerare doar certificatele care dovedesc vaccinarea sau trecerea prin boală.

De asemenea, accesul în orice instituție publică și privată (cu excepția angajaților) se va face pe baza certificatului verde însă în acest caz va fi luat în considerare și testul COVID-19.

Certificatul verde (care dovedește vaccinarea sau trecerea prin boală) devine obligatoriu pentru următoarele activități:

  • deplasarea în afara locuinței după ora 22;
  • în malluri, restaurante, cafenele, hoteluri;
  • în instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
  • în săli de sport și/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri;
  • în alte unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate
  • accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public. Accesul va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
  • accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan;

De menționat că NU este nevoie de certificat digital pentru a intra în gări, aerogări și autogări. Cel puțin asta tindem să credem în baza hotărârii existente.

Certificatul verde poate fi prezentat pe hârtie sau în format electronic! Mai în glumă, mai în serios, dar puteți să vă puneți certificatul digital COVID-19 UE ca wallpaper pe ecranul telefonului. E nevoie ca acel cod QR sa poată fi scanat.

ATENȚIE! Folosirea certificatelor digitale false sau folosirea certificatelor digitale ale altor persoane se sancționează conform legii. Se face dosar penal pentru uz de fals.

Leave A Reply

Your email address will not be published.