Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Germania înăsprește restricțiile de călătorie pentru Bulgaria, Croația și Singapore!

0 102

Autoritățile germane au înăsprit restricțiile de intrare pentru călătorii din alte cinci țări, dintre care două membre ale Uniunii Europene, după ce Institutul Robert Koch le-a adăugat pe lista zonelor cu risc ridicat.

În actualizarea țărilor și regiunilor cu risc ridicat, RKI, care este un institut guvernamental responsabil de prevenirea și controlul bolilor, a adăugat următoarele cinci țări pe listă:

  • Bulgaria
  • Camerun
  • Croaţia
  • Republica Congo
  • Singapore

Decizia, care a fost anunțată vineri, 22 octombrie, va intra în vigoare duminica următoare. Aceasta înseamnă că cei ce călătoresc din aceste țări sunt acum supuși la mai multe restricții de intrare decât înainte, inclusiv obligația de a se înregistra înainte de călătorie pe site-ul einreiseanmeldung.de .

În același timp, acești călători vor trebui să se autoizoleze pentru o perioadă de zece zile la sosirea în Germania. Dacă călătorul poate face dovada vaccinării cu unul dintre vaccinurile acceptate de autoritățile germane sau a vindecării în ultimele șase luni de la COVID-19, atunci izolarea poate fi încheiată mai devreme.

Călătorii care nu sunt vaccinați (sau vaccinarea lor nu este valabilă în Germania) vor fi nevoiți să rămână minim cinci zile în carantină. „Perioada de carantină poate fi încheiată pe baza unui test negativ efectuat nu mai devreme de cinci zile de la intrarea în Germania”, explică Biroul german de externe.

Actualizând lista, RKI a eliminat și patru țări din aceasta – Honduras, Irak, Kenya și Kosovo – ceea ce înseamnă că începând de duminică, 24 octombrie, călătorii din aceste țări pot intra pe teritoriul Germaniei sub restricții de intrare facilitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.